xcounter
#

Bayraktar TB2 нищить флот ворога, чим "відправити до корабля" Кримський міст та скільки ракет залишилося в рашистів: події тижня війни від Defense Express

109153
Момент пуску балістичної ракети ОТРК "Іскандер", ілюстративне фото з відкритих джерел
Момент пуску балістичної ракети ОТРК "Іскандер", ілюстративне фото з відкритих джерел

Bayraktar TB2 нищить флот рашистів, чим знищити Кримський міст та як рашисти "палять" свою техніку – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня війни з рашистськими окупаційними військами

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Bayraktar TB2 нищить флот рашистів.

Протягом цього тижня українські розвідувально-ударні безпілотники Bayraktar TB2 знищили п’ять катерів ЧФ РФ.

Читайте також: Ще 1,6 млрд доларів допомоги на оборону: Велика Британія відкриває заради України надзвичайний резерв

Так, сьогодні, 8 травня стало відомо про ліквідацію безпілотниками двох катерів "Раптор", ще два були знищені 2 травня. Крім того вчора, 7 травня, повідомлялося про знищення безпілотником Bayraktar TB2 десантного катеру типу "Серна".

Чи можна знищити Кримський міст за допомогою HIMARS

Розмови про те, що Україна може найближчим часом отримати універсальні пускові HIMARS або M270 вирують останніми днями все сильніше. Про це говорять як у Києві, так і у Вашингтоні, щобільше, вже існують певні натяки на те, що ці системи вже в Україні.

І що більш цікаво, сама інформація про можливість появи HIMARS або M270 в Україні вже викликало певну паніку серед рашиських кримчан, які переїхали на окупований півострів після 2014 року. Бо ці пускові мають у своєму арсеналі далекобійну балістичну ракету ATACMS з дальністю польоту до 300 км.

І якщо Україна дійсно отримає HIMARS або M270 з балістичними ракетами MGM-168 ATACMS - Block IVA з дальністю польоту у 300 км, то Кримський міст - одна з вірогідних цілей. Більше деталей розповідали в окремому матеріалі.

Рашисти "підказали", де стоять їхні САУ

Окупанти "засвітили" позиції своїх 203-мм самохідних гармат, обладнані в одному з піщаних кар’єрів. Чим заслужили на "премію Дарвіна" від Збройних Сил України.

Так, у відкритому доступі з’явилось відео, яке вказує на те, що рашисти перекинули на нашу Харківщину свої самохідні артилерійські установки калібру 203-мм 2С7 "Малка", ймовірно – для підтримки своїх військ на Ізюмському напрямку.

Очевидно, це відео було відзняте саме з пропагандистською метою, бо орки відзняли крупним планом позицію своїх САУ в піщаному кар’єрі, заїзд своїх "Малок" на позицію, підготовку та власне ведення стрільби, і це все – крупними планами. Якраз, щоб можна було ідентифікувати, в якій саме точці Харківської області стоять рашистські гармати калібру 203 мм.

РФ готує нові цілі для "Нептуна"

Росія вирішила серйозно ризикнути своїми кораблями – станом на 5 травня у порту Новоросійська перебуває п’ять великих десантних кораблів ВМФ РФ, які готуються до завантаження військовою технікою та боєприпасами.

Крейсер
Крейсер "Москва" після влучання ракет "Нептуна"

Згодом очікується перехід цих кораблів до портів у Новоозерному (тимчасово окупований Крим) та в Бердянську.

Іншими словами – РФ підставляє свої кораблі під удари української зброї, яка вже продемонструвала свою ефективність у знищенні ворожого флоту.

Скільки ракет до "Іскандерів" та крилатих "Калібрів" ще залишилося у Росії

ЗС Росії з початку війни з Україною використовують для ударів по наших військових та цивільних об'єктах високоточні балістичні та крилаті ракети (БР та КР) сухопутного, морського та повітряного базування, у т.ч. тактичні (ТР, до 150 км), оперативно-тактичні (ОТР, до 500 км), а також меншої дальності (РМД, 500-1000 км) та середньої дальності (РСД, 1000-5500 км).

Пускова установка комплексу
Пускова установка комплексу "Искандер"

За оцінками Пентагону, на сьогодні у ЗС Росії ще залишилося до 50% того, що вони зібрали до вторгнення за усіма зразками високоточних озброєнь.

Проте скільки це у конкретних цифрах? Зокрема, стосовно найбільш сучасних розробок у арсеналі РФ - крилатих ракет морського базування типу "Калибр" та балістичних ракет для ОТРК "Искандер". Деталі про це – у нашому матеріалі.

Читайте також: Португалія дасть Україні батарею гаубиць та бронетранспортери на механізовану роту – ЗМІ