xcounter
#

Bayraktar TB2 відправив на дно до "Москви" два найновіших патрульних катера РФ "Раптор" (відео)

109603
Bayraktar TB2 відправив на дно до "Москви" два найновіших патрульних катера РФ "Раптор" (відео)

Підводний флот РФ поповнився двома катерами на Чорному морі

Ударно-розвідувальний дрон Bayraktar TB2 Збройних Сил України високоточними ударами знищив два патрульних катери типу "Раптор" військово-морських сил РФ.

Відповідне відео з роботою Bayraktar TB2 оприлюднив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Читайте також: ЗСУ влаштували пекло спецпризначенцям з Сибіру, які воювали в Сирії "без втрат"

Як повідомив Головнокомандувач, обидва катери було знищено біля острова Зміїний. На обох епізодах всю телеметрію залишено без цензури, що дозволяє точно визначити всі параметри стрільби.

Зокрема по першій цілі, яка знаходилась майже у берега, удар було завдано з дальності 7 км. По другому "Раптору", який вже намагався втекти від удару та встиг відійти на відстань 700 метрів - 6,6 км.

Зазначимо, що патрульні катери проекту 03160 "Раптор" - це 17 метрові човни, які мають швидкість ходу до 28 вузлів та призначені для перевезення до 20 десантників. У строю вони з 2015 року, а на Чорноморського флоті РФ таких катерів станом на кінець 2021 року було сім одиниць.

За інформацією від Генштабу ЗСУ саме такі катери були направлені на острів Зміїний на якому ворог розгорнув пункт керування. Зокрема 30 квітня українські військові знищили на острові три зенітні установки, ЗРК "Стріла-10", а також машину зв’язку – серверну із телекомунікаційним обладнанням. Можливо ці катери були направлені із евакуаційною місією.

Також нагадаємо, що скоріш за все один з таких катерів був пошкоджений 22 березня бійцями "Азову" з ПТРК "Фагот" при спробі здійснити висадку десанту.

Зазначимо, що згодом з'явилась повніша версія відео:

А потім перативне командування "Південь" повідомило, що ці два катери "намагалися розвідати обстановку в районі гирла Дунаю. Відчувши небезпеку, ворожі катери ретирувалися у бік Зміїного, але і там їх наздогнала кара Bayraktar TB2".

Читайте також: Міст у Курській області РФ втомився остаточно та надовго: з'явились фото, а рашисти вже шукають диверсантів