xcounter
#

Полк "Азов" влучним пострілом примусив росіян відмовитись від десанту під Маріуполем

18108
Пуск ПТРК "Фагот" ЗСУ, ілюстративне фото довоєнних часів
Пуск ПТРК "Фагот" ЗСУ, ілюстративне фото довоєнних часів

Захисники обложеного міста показали майстер-клас, як із радянського ПТРК вразити новітній штурмовий катер тоннажністю в 20 тонн. Та влучним пострілом примусили бодай на якийсь час відмовитись від наміру висадити десант поблизу Маріуполя.

В соцмережах зараз циркулює відео, як захисники обложеного Маріуполя із полку "Азов" зуміли вразити як мінімум один ворожий десантний катер типу "Раптор".

Як можемо побачити, діяв розрахунок ПТРК "Фагот" із двох осіб. Дальність стрільби цього протитанкового ракетного комплексу складає максимум 2-3 кілометри, для ведення бою на морі – це дистанція "пістолетного пострілу".

Читайте також: "Азов" на відео показав танковий бій на вулицях Маріуполя

Але тут варто звернути увагу ось на який момент. Голос бійця за кадром, що допомагав коригувати вогонь "Фагота", вказував – насправді катерів типу "Раптор" було мінімум два.

Із відео можемо зробити висновок, що другий ворожий катер бійці "Азову" вразити не змогли, бо "Раптор" рашистів ліг на зворотній курс, наздогнати ракетою "Фагота" не вдалось.

Десантний катер противника типу "Раптор", ілюстративне фото довоєнних часів

За даними з відкритих джерел довоєнних часів, в складі Чорноморського флоту РФ було лише сім десантних катерів типу "Раптор". І мінус один такий катер – уже приємна деталь.

Але тут варто врахувати – до війни країна-агресор відпрацьовувала таку тактику морського десанту, за якої "першою хвилею" йдуть штурмові групи на "Рапторах", а уже "другою хвилею" - основна частина десанту на великих десантних катерах.

БДК "Орск" ворога, ілюстративне фото довоєнних часів

Судячи з усього, росіяни на двох "Рапторах" мали бути "першою хвилею" десанту ворога. За деякими повідомленнями, російські окупанти пригнали в тимчасово окупований Бердянськ БДК "Орск" із складу ЧФ РФ, і схоже – саме "Орск" мав бути "другою хвилею" десанту.

Однак захисники обложеного міста показали майстер-клас, як із радянського ПТРК підбити новітній штурмовий катер тоннажністю в 20 тонн. Та влучним пострілом примусили бодай на якийсь час відмовитись від наміру висадити десант поблизу Маріуполя.

Читайте також: Які системи артилерії потрібні Україні від країн НАТО