xcounter
#

РФ хоче ризикнути забитими технікою та боєприпасами кораблями – "Нептун" матиме серйозні цілі

245564
Знищений в порту Бердянська ВДК "Саратов"
Знищений в порту Бердянська ВДК "Саратов"

РФ хоче підсилити свої угруповання на Півдні України технікою та боєприпасами

Росія вирішила серйозно ризикнути своїми кораблями – наразі у порту Новоросійська перебуває п’ять великих десантних кораблів ВМФ РФ, які готуються до завантаження військовою технікою та боєприпасами.

Висадка морської піхоти ВМФ РФ
Висадка морської піхоти ВМФ РФ "наплавом" під час навчань "Запад-2021", фото - прес-служба Міноборони РФ

За інформацією Defense Express, згодом очікується перехід цих кораблів до портів у Новоозерному (тимчасово окупований Крим) та в Бердянську.

Читайте також: Рашисти готують нові удари "Калибрами" із підводних човнів, ховаються під водою від "Нептуна"

Іншими словами – РФ підставляє свої кораблі під удари української зброї, оскільки обидві ці точки чудово "прострілюються" протикорабельним комплексом РК-360МЦ "Нептун", який вже продемонстрував свою ефективність, знищивши флагман ЧФ РФ крейсер "Москва" та "Точкою-У", яка знищила ВДК "Саратов" у Бердянську.

крейсер
Крейсер "Москва" після влучання ракет "Нептуна"

Виникає питання – чому РФ вирішила ризикнути п’ятьма своїми кораблями, забитими технікою і боєприпасами? Відповіді криються в логістиці – можна припустити, що РФ у стислі терміни необхідно підсилити технікою та боєприпасами свої угруповання на півдні України (про те, скільки своїх БТГ рашисти зосередили в цьому регіоні ми розповідаємо в окремому матеріалі).

Водночас з цього випливає, що Росія, ймовірно, наразі не має безпечного та ефективного сухопутного коридору для постачання техніки для своїх угруповань на південь або ж хоче "укріпити" нові шляхи постачання техніки на Південь України – з урахуванням того, що мости, через які йдуть ешелони для постачання військ в Україну, постійно "втомлюються" і "запасні" варіанти у цьому випадку точно не будуть зайвими.

"Втомлений" міст у Курську

Водночас техніка та боєприпаси, яку РФ везе в Новоозерне в Криму, згодом, ймовірно, посилить Миколаївський напрямок – це може говорити про те, що там також починають виникати проблеми зі "свіжою" технікою, яку можна кинути в бій.

Читайте також: Росіяни вивели в море одразу п’ять кораблів з "Калибрами", щоб підставитись під новий удар "Нептуна"