xcounter
#

Рашисти готують нові удари "Калибрами" із підводних човнів, ховаються під водою від "Нептуна"

70306
Завантаження ракет "Калибр" на підводний човен рашистів, фото з відкритих джерел
Завантаження ракет "Калибр" на підводний човен рашистів, фото з відкритих джерел

Щоб зберегти життя мирних громадян, Україні вкрай потрібна зброя від союзників по "ленд-лізу" для боротьби з ворожими субмаринами

Росіяни перейшли до нової тактики ракетних ударів по території України з акваторії Чорного моря. Уже почали бити ракетами "Калибр" саме з підводних човнів, щоб не потрапити під удар "Нептуном". і готують нові удари.

Defense Express стало відомо, що зараз у водах Чорного моря перебувають чотири рашистські кораблі, на борту яких може бути до 26 крилатих ракет типу "Калибр", у готовності завдати нові удари по нашій землі. Мова зокрема дві дизель-електричні субмарини проекту 636.6, на борту яких може бути до 10 ракет "Калибр".

Читайте також: Росіяни готують "Сирійський експрес" для своїх військ, що намагаються взяти Маріуполь
Завантаження ракет "Калибр" на підводний човен рашистів, супутниковий знімок компанії Maxar Technologies

Тактика ракетних ударів з-під води для рашистів має лише одну перевагу – "Нептунами" не дістати, пуск ракет "Калибр-ПЛ" із субмарин відбувається на глибині до 50 метрів включно.

Мінусів тут для орків – значно більше: підводні човни можуть нести значно менше ракет, аніж надводні кораблі; ракети "Калібр" завантажуються горизонтально в торпедний апарат, довше аніж у вертикальні пускові установки надводних кораблів; необхідність перезаряджати батареї також "зжирає" час. Ну і головне – кількість: ворог в Чорному морі має максимум 4 субмарини-носії ракет "Калибр", і до 7 надводних кораблів, з яких можна запускати такі КР.

Рашистські дизель-електричні субмарини проекту 636.6, що можуть виступати носіями КР "Калибр", та незаконно захоплений підводний човен ВМС України "Запоріжжя", ілюстративне фото датоване березнем 2022 року

Схоже, рашисти дуже бояться нових втрат на флоті, тому вимушені проявляти надмірну активність. Як приклад – повідомлення про ракетні удари орків із субмарин співпали у часі про те, що винищувачі НАТО в Чорному морі знову почали перехоплювати російські військові літаки, що летіли без транспондерів та загрожували безпеці польотів. Росіяни мабуть серйозно думали, що якщо підняти у повітря старий Ан-12БП, це відволіче увагу від їх підводних човнів.

Рашистський Ан-12БП, якийм "відволікав" увагу НАТО від субмарин з ракетами "Калибр" Чорноморського флоту РФ

Тим не менш, який би ворог не був підступний та недолугий водночас, його потрібно просто знищити.

Тому щоб зберегти життя наших мирних громадян та запобігти новим ракетним ударам з-під води по нашій землі, Україні вкрай потрібна зброя від союзників для боротьби з ворожими субмаринами. Це може бути й пілотована протичовнова авіація, або ж безпілотні надводні кораблі, здатні вести протичовнову боротьбу.

ленд-ліз для України Рамштайн
Дослідні безпілотні кораблі Sea Hunter (SH1) і Seahawk (SH2) ВМС США, призначені зокрема для протичовнової боротьби, під час дослідних навчань американського флоту, квітень 2021 року
Читайте також: Журналісти показали, які російські кораблі можуть піти вслід за потопленою "Москвою" (фото)