xcounter
#

Росіяни вивели в море одразу п’ять кораблів з "Калибрами", щоб підставитись під новий удар "Нептуна"

324333
Пуск ПКР комплексу "Нептун", ілюстративне фото довоєнних часів
Пуск ПКР комплексу "Нептун", ілюстративне фото довоєнних часів

Командування ЧФ РФ "імітує бурхливу діяльність", щоб уникнути відповідальності за втрату ракетного крейсера "Москва". Але така "імітація діяльності" хіба що підставить ворога під нові втрати через атаки "Нептуном"

Спікер Міноборони України полковник Олександр Мотузяник заявив, що росіяни вивели в акваторію Чорного моря п’ять кораблів-носіїв крилатих ракет "Калибр", на борту яких знаходиться "не менше 36" КР.

На перший погляд, ця новина сприймається так – "орки готуються завдати нові ракетні удари по нашій землі, для цього у них не менше 36 "Калібрів". Але по факту, цю новину треба читати так – "росіяни вивели у море одразу п’ять кораблів, які можуть бути знищені в результаті нового вдалого удару "Нептуном".

Читайте також: Західні експерти виявили час та місце, де "Нептун" знищив "Москву"
Пуск ворожої ракети "Калибр", ілюстративне фото з відкритих джерел

Для початку, проаналізуймо склад засобів ППО, які є на надводних кораблях – носіїв КР "Калибр". В складі ЧФ РФ є три ракетні корвети проекту 21631 "Буян-М", що можуть нести до 8 КР, і в яких ППО взагалі символічна – комплекс "Гибка" з дальністю стрільби всього до 5 км.

В складі ЧФ РФ є також три фрегати проекту 11356, що також можуть нести до 8 КР "Калибр". Кораблі цього типу за мірками рашистів мають доволі потужну ППО, "ядро" якої 24 вертикальних ПУ ЗРК «Штиль» для зенітних ракет 9М317МЭ комплексу "Бук". Але давайте пригадаємо – знищений нами крейсер "Москва" мав одразу 64 пускових установки комплексу С-300 "Форт", але це оркам аж ніяк не допомогло відбитись від нашого "Нептун".

Ракетний крейсер "Москва" під час підготовки до свого останнього походу, супутниковий знімок компанії Maxar

Як уже розповідав Defense Express, після втрати "Москви" та прильоту на окупований Крим комісії від Головкома ВМФ РФ, командування ЧФ РФ почало "імітацію бурхливої діяльності", яка виразилась зокрема у відправці в море згаданих вище 5 кораблів-носіїв "Калібрів".

Але така імітація приведе росіян хіба що до нових втрат в результаті успішних пусків ракет комплексу "Нептун".

Крилата ракета Р-360 комплексу "Нептун", ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: Услід за "Москвою": скільки ракет Нептун необхідно, щоб потопити кораблі Чорноморського флоту