xcounter
#

Західні експерти виявили час та місце, де "Нептун" знищив "Москву"

62071
Ракетний крейсер "Москва", ілюстративне фото з відкритих джерел
Ракетний крейсер "Москва", ілюстративне фото з відкритих джерел

На жаль, втрата флагмана не примусила флот ворога відмовитись від нових ракетних обстрілів нашої території

В руки західних військових експертів потрапили супутникові радіолокаційні знімки акваторії Чорного моря, зроблені в останні декілька днів.

Із цих знімків випливає, що ВМС України уразили ракетами "Нептун" російський крейсер "Москва" ще 13 квітня 2022 року о 18:52 за київським часом. Так стверджувати дозволяє виявлений тепловий слід від вибухів. Наші ракети попали в "Москву", коли корабель стояв на віддалі в 50 морських миль від нашого берега та 80 морських миль від Одеси. При цьому "Москву" супроводжували декілька військових кораблів неопізнаного типу. Про це пише портал Naval News.

Читайте також: "Підводний" крейсер "Москва", "літаючий танк" Ка-52 та видовищний рикошет: ТОП-5 влучних пострілів по техніці рашистів
Інфографіка порталу Naval News, яка відображає обставини знищення "Москви" нашим "Нептуном"

На жаль, вимушені констатувати, що успішна операція ВМС України по знищенню ворожого флагмана-ракетного крейсера Москва все ж не примусила ворожий відмовитись від нових операцій, зокрема – по нанесенню ракетних ударів по нашій території.

Хоча наш успіх по знищенню "Москви" - більш ніж приголомшливий, ВМС України виявились в числі небагатьох флотів світу, яким випала честь знищити ворожий корабель типу "крейсер".

Інфографіка порталу Naval News, яка відображає активність ворожого флоту на 15 квітня 2022 року

Видання "Українська правда" із посиланням на власні джерела в розвідці написало, що зараз в акваторії тимчасово окупованого Севастополя стоять 39 бойових кораблів та катерів, зокрема дев’ять великих десантних кораблів, п’ять підводних човнів та два ракетних корвети, що здатні запускати крилаті ракети "Калибр".

Але при цьому із переліку випали мінімум один підводний човен, мінімум два ракетні корвети – носії "Калібрів", та від 1 до 3 фрегатів проекту 11356, що також озброєні ракетним комплексом "Калибр" (були повідомлення про пошкодження фрегатів "Адмирал Григорович" та "Адмирал Эссен", поточний статус цих кораблів невідомий).

Ракетний крейсер "Москва" під час підготовки до свого останнього походу, супутниковий знімок компанії Maxar

Генштаб ЗСУ у своєму зведенні на 6.00 ранку 16 квітня відзначав, що біля наших берегів продовжує перебувати угрупування кораблів ворога, готове до нових ракетних ударів по нашій землі.

Схоже, мова про ці мінімум два ракетні корвети, один фрегат та субмарину, які "випарувалися" із акваторії тимчасово окупованого Севастополя.

Ракетний крейсер "Москва" під час свого останнього походу 12 квітня 2022 року, інфографіка з Twitter-профілю H I Sutton
Читайте також: "Укроборонпром" підтвердив удар росіян по заводу, причетному до виробництва "Нептуна"