xcounter
#

"Підводний" крейсер "Москва", "літаючий танк" Ка-52 та видовищний рикошет: ТОП-5 влучних пострілів по техніці рашистів

38329
Пуск ракети "Нептун", фото ілюстративне
Пуск ракети "Нептун", фото ілюстративне

Протягом понад 50 днів війни Сили оборони України щодня демонстрували, як розпіарена техніка "другої армії світу" перетворюється на металобрухт

За ці 50 днів рашисти втратили понад 2900 одиниць наземної техніки, десятки літаків, гелікоптерів та БПЛА. У цьому матеріалі Defense Express вирішив виділити п’ять історичних "пострілів" українських захисників.

П’яте місце – "птах перемоги"

Ще на початку війни ударно-розвідувальний безпілотник Bayraktar TB2 завдав серйозної поразки рашистам.

Читайте також: Наші військові розповіли, які недоліки мають трофейні танки Т-80БВ

Так, цей БПЛА знищив цілий ворожий залізничний ешелон з пально-мастильними матеріалами – логістика була слабким місцем ворога і такі удари значно сповільнювали просування окупантів вперед.

Четверте місце – видовищний рикошет від захисників Маріуполя

Захисники Маріуполя – справжні герої, але цей дійсно унікальний випадок заслуговує окремої уваги. На відео з дрона було зафіксовано знищення одним пострілом одразу двох танків.

Спочатку влученим пострілом був уражений танк, який знаходиться у верхній частині кадра. Він розгорівся і вогонь, судячи з усього, добрався до гармати, яка була заряджена. Відбувся постріл, який добре видно на 15 секунді відео.

Снаряд два рази здійснив рикошет, спочатку о землю чи дерево, потім о залишки автівки для того, щоб потрапити у корму ще одного танка, точніше у його корму - найвразливіше місце.

Третє місце – з ПТРК по "літаючому танку"

Рашисти не шкодували схвальних епітетів своєму "унікальному" бойовому гелікоптеру Ка-52, який російські пропагандони називали "літаючим танком".

Натомість українські оператори ПТРК "Стугна" не пошкодували для нього ракети і влучним пострілом "приземлили" цю чудо-зброю.

Друге місце – знищений БДК "Саратов"

Флот окупантів виявився не таким вже й недосяжним для українського озброєння.

Так, "Точкою-У" в порту Бердянська було знищено російський БДК "Саратов", ще декілька військових кораблів отримали пошкодження.

Перше місце – "руський воєнний корабль"

Тий самий корабль пішов тим самим шляхом, яким його відправили українські захисники з острова Зміїний.

Ракетний крейсер
Ракетний крейсер "Москва" - колишній флагман ЧФ РФ

"Флагман Чорноморського флоту" та "вбивця авіаносців" крейсер "Москва" виявився безсилим проти двох українських "Нептунів" – ураження викликало пожежу та детонацію боєприпасів і після доби безуспішних спроб врятувати свій крейсер рашисти були вимушені визнати – корабель відправився на дно.

Читайте також: Тактика повітряних боягузів: як Росія вперше застосувала проти України свій найновіший літак Су-57