xcounter
#

"Азов" одним пострілом знищив два танки: відео міських боїв у Маріуполі (відео)

"Азов" одним пострілом знищив два танки: відео міських боїв у Маріуполі (відео)
6807

Про бої "Азову" будуть складати легенди, бо такі ситуації просто фантастичні

Окремий загін спецпризначення "Азов" Нацгвардії України показав відео зі знищенням ворожої техніки в одному з дворів Маріуполя у центральній частині міста.

На відео з дрона зафіксовано дійсно унікальний випадок зі знищенням одним пострілом одразу двох танків.

Читайте також: У "ДНР" цинічно погрожують застосувати російську хімічну зброю у Маріуполі

Спочатку влученим пострілом був уражений танк, який знаходиться у верхній частині кадра. Він розгорівся і вогонь, судячи з усього, добрався до гармати, яка була заряджена. Відбувся постріл, який добре видно на 15 секунді відео.

Снаряд два рази здійснив рикошет, спочатку о землю чи дерево, потім о залишки автівки для того, щоб потрапити у корму ще одного танка, точніше у його корму - найвразливіше місце.

Місце бою

Якби не було відеозапису - повірити у такий збіг обставин було б вкрай складно. Водночас захисники Маріуполя багаторазово здійснювали просто фантастичні речі. Наприклад, виходили на легкій бронетехніці проти двох танків противника та вогнем з 30-мм автоматичної гармати знищували їх.

Нагадаємо, що бійці Маріуполя б'ються в осаді вже понад 47 діб. І у так званій "ДНР" вже заговорили про необхідність застосування проти міста російської хімічної зброї.

Щодо проведення українськими війська бойових операцій щодо цього міста, то Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив наступне: "зв’язок із підрозділами сил оборони, які героїчно утримують місто, стійкий та підтримується. Наголошую, що проведення оборонних операцій не є темою для публічних обговорень. Ми робимо можливе й неможливе для Перемоги і збереження життя особового складу та мирних мешканців на всіх напрямках. Вірте у Збройні Сили України!"

Читайте також: "Рейкова війна" в Білорусі налякала рашистів, ФСБ та МВД готуються до партизанської війни в РФ