xcounter
#

Кремль нарешті визнав: ракетний крейсер "Москва" затонув - руській воєний корабель пішов на дно

14605
 Ракетний крейсер "Москва" - колишній флагман ЧФ РФ
Ракетний крейсер "Москва" - колишній флагман ЧФ РФ

Флагман Чорноморського флоту РФ - знищено

Ракетний крейсер "Москва" - відправився на дно. Це сталось після ураження ракетами Р-360 "Нептун", що викликало пожежу та детонацію боєприпасів, а також спроб рашистів протягом доби врятувати свій флагман.

Цю інформацію офіційно повідомило міністерство оборони РФ, які, звісно забули вказати головну причину втрати флагмана Чорноморського флоту РФ.

Читайте також: Зброя для ударів по аеродромах армії РФ: що США можуть передати Україні

"Під час буксирування крейсера "Москва" в порт призначення через пошкодження корпусу, отримані під час пожежі від детонації боєзапасу, корабель втратив стійкість. В умовах штормового хвилювання моря корабель затонув", - повідомили у рашиському відомстві.

Ракетний крейсер

Необхідно зазначити, що однією з причин такого "одкровення", можливо став політ розвідувального БПЛА RQ-4 Global Hawk, який спостерігав за долею "Москви" з безпечної відстані, як то кажуть, "в прямому ефірі". У іншому випадку казки від Кремль про те, що крейсер "зберігає плавучість" могли тривати ще досить довго.

Зазначимо, що протягом чотирьох годин після публічних повідомлень в Україні про успішну атаку "Москви", Кремль взагалі не визнавав, що з крейсером щось трапилось. Лише пізно уночі міноборони РФ повідомило, що флагман отримав значні пошкодження, а екіпаж "полностью эвакуирован". Перекладаючи з рашиської - екіпаж припинив боротьбу за живучість та відав корабель "на волю хвиль".

Також, вочевидь, корабель намагались взяти на буксир, чому вочевидь заважала погода. Також треба враховувати те, що це крейсер довжиною 186 метрів в якому несподівано з'явилось декілька непередбачених конструкцією отворів.

Тепер одни з головних питань залишається де саме "Москва" лягла на дно, бо існує висока вірогідність того, що на крейсері знаходилась ядерна зброя. Скільки ж вижило з 495-особового екіпажу корабля - теж залишається дискусійним питанням.

Читайте також: "Танок страху" з кабіни Ка-52 та стрільба наосліп: пропагандисти РФ зганьбились черговим відео