xcounter
#

"Нептун" вдарив по "Москві" - флагман Чорноморського флоту РФ палає та втратив хід

20794
"Нептун" вдарив по "Москві" - флагман Чорноморського флоту РФ палає та  втратив хід

ВМС України завдали результативного удару по ракетному крейсеру "Москва" ЧФ РФ

Береговим ракетним комплексом РК-360МЦ "Нептун" від ДККБ "Луч" був уражений флагман Чорноморського флоту РФ ракетний крейсер "Москва".

Інформацію про це офіційно підтвердив голова Одеської ЛДА Максим Марченко.

Читайте також: Зброя для ударів по аеродромах армії РФ: що США можуть передати Україні

Одразу дві ракети влучили у рашиський корабель. "Москва" палає, втратила хід, а її екіпаж бореться за живучість корабля. Ситуацію для ворога ускладнює штормова погода. Таку попередню інформацію озвучив волонтер Олександр Карпюк (Serg Marco).

Аналогічну інформацію щодо стану корабля подтвердив Олексій Арестович, радник голови Офісу президента.

Згодом ураження ракетного крейсера "Москва" визнали і у РФ, назвавши результати українського удару. Про це йшлось у офіційному повідомленні центрального державного інформаційного агентства РФ - "ТАСС".

Нагадаємо, що один дивізіон РК-360МЦ "Нептун" після прийняття на озброєння у 2020 році був переданий Військово-морським силам України. Крилата ракета Р-360 "Нептун" має дальність польоту до 280 км та несе бойову частину вагою у 150 кг.

Водночас ракетний крейсер "Москва" належить до проекту 1164 "Атлант". Він має стандартну водотоннажність у 9300 тонн. Цей 186-метровий корабель призначений для атаки авіаносних груп противника та дій у віддалених районах світового океану. Екіпаж крейсера "Москва" складає 485 осіб.

Загалом на всіх флотах РФ лише три таких кораблі, окрім "Москви", "Маршал Устинов" на Північному флоті та "Варяг" - флагман Тихоокеанського флоту.

Читайте також: Німецький Leopard 1A5 для ЗСУ: мотлох чи дійсно потрібний нині танк - детальний огляд