xcounter
#

Кремль забажав від флоту суїцидального "подвигу": морпіхів РФ почали готувати до десанту

28052
Кремль забажав від флоту суїцидального "подвигу": морпіхів РФ почали готувати до десанту

Знищення флагмана Чорноморського флоту РФ підштовхує російське військово-політичне керівництво до суїцидних рішень

У тимчасово окупованому Криму почалась підготовка особового складу одразу двох бригад морпіхів до десантної операції. Мова йде про 810-ї (місце дислокації Севастополь) та 155-ї (місце дислокації Владивосток) окремих бригад морської піхоти.

Цю інформацію, із приміткою "потребує уточнення", оприлюднив Генеральний штаб Збройних Сил України у своєму зведенні за ранок 17 квітня. Таку примітку, яка ледь не вперше зустрічається у зведенні від Генштабу за весь час від початку вторгнення, можливо пояснити тим, що така команда виглядає, як гарантований суїцид для рашиських морпіхів.

Читайте також: Через війну в Україні росіяни вимушені відкласти ротацію своїх військ в Сирії – Генштаб ЗСУ

Водночас це рішення, вочевидь, було прийнято на хвилі "симуляції бурхливої діяльності" та вимог "переможних реляцій", які розпочались через діяльність комісії для пошуку "крайнього" у знищенні крейсера "Москва". Особливо враховуючи особистий візит головнокомандувача військово-морським флотом РФ Миколи Євменова до Севастополя. Не виключено, що таку команду було дано після фрази, що рашиські морпіхи "штани просиджують".

У будь-якому випадку, на думку Defense Express, якщо проведення десантної операції силами двох бригад не скасують, то це потребуватиме залучення всіх наявних у окупованому Криму сил та засобів. Зокрема всіх великих десантних кораблів, які залишились у акваторії Чорного моря після знищення "Саратова" у порту Бердянська, тобто 10 одиниць. Водночас їх прикриття з повітря ускладнено через діяльність української протиповітряної оборони, а також значні втрати у техніці та особовому складі серед рашиських льотчиків.

У випадку знищення бодай одного великого десантного корабля у воді опиняється близько 450 морпіхів. Водночас температура води у Чорному морі поблизу Одеси зараз складає 7 градусів. При потраплянні у воду з такою температурою втрата дієздатності наступає через 10-20 хвилин, а смерть наступає через декілька годин.

Читайте також: Ракета Нептун, що потопила "Москву", здивувала Америку