xcounter
#

Ще 1,6 млрд доларів допомоги на оборону: Велика Британія відкриває заради України надзвичайний резерв

Ще 1,6 млрд доларів допомоги на оборону: Велика Британія відкриває заради України надзвичайний резерв
7162

Допомога Великої Британії - безпрецедентна за десятиріччя

Офіційний Лондон нарощує свою підтримку Україні заявивши про передачу 1,3 млрд фунтів (близько 1,6 млрд доларів) у якості військової підтримки та допомоги. Таке зобов'язання було взято перед відеозустріччею лідерів G7 з президентом України Володимиром Зеленським.

Новий пакет під Великої Британії вдвічі більший за минулі об'єми допомоги. Відповідно до заяви уряду країни, це найвищі витрати на конфлікт з часів війн в Іраку та Афганістані.

Читайте також: Рознесли на мотлох: літаки ЗСУ завдали потужний бомбовий удар по рашистах на Зміїному - відео від Bayraktar TB2

"Жорстокий напад Путіна не тільки спричиняє невимовні руйнування в Україні, але й загрожує миру та безпеці у всій Європі", - цитує заяву прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона видання Reuters.

Також відомо, що додаткові витрати на Україну надходитимуть із резерву, який уряд використовує у випаду надзвичайних ситуацій. Окрім того, уряд проведе зустрічі з провідними оборонними компаніями для організації збільшення обсягів виробництва озброєння.

Нагадаємо, що Велика Британія зробила величезний внесок у різке посилення оборони України ще до війни передавши декілька тисяч ПТРК NLAW та наростивши підтримку після 24 лютого направивши додаткову зброю та системи, зокрема переносні зенітні ракетні комплекси Martlet, які виявились одними з найефективніших засобів проти рашиських дронів.

Велика Британія стане першою країною, яка передає Україні ЗРК - Stormer HMW

Більше того, про деяку підтримку від Лондона стає відомо лише тоді після її практичного застосування проти ворога. Зокрема факт прибуття до України високоточних ракет Brimstone став публічним після того, як рашисти показали уламки цієї ракети.

Читайте також: Португалія дасть Україні батарею гаубиць та бронетранспортери на механізовану роту – ЗМІ
ТЕГИ Війна