xcounter
#

Рознесли на мотлох: літаки ЗСУ завдали потужний бомбовий удар по рашистах на Зміїному - відео від Bayraktar TB2

Рознесли на мотлох: літаки ЗСУ завдали потужний бомбовий удар по рашистах на Зміїному - відео від Bayraktar TB2
56055

Пара українських літаків завдало потужніший бомбовий удар по рашистам на Зміїному

Повітряні Сили України завдали бомбового удару по позиціях рашистів на захопленому острові Зміїний. У штурмовому ударі були залучені два літаки які скинули декілька авіаційних бомб високої потужності які накрили всі будівлі на острові де могли ховатись рашисти.

Сам удар був знятий розвідувально-уданим дроном Bayraktar TB2, який, орієнтовно, знаходився на відстані у декілька десятків кілометрів.

Читайте також: Чергове полювання ударних дронів R18 на рашиську бронетехніку: нічний жах для противника (відео)

Результат удару доволі приголомшливий: судячи з потужності вибухів здетонували склади з боєприпасами. Це ставить під величезне питання, чи залишився хоча б хтось на острові неушкодженим з рашистів.

І хоча час авіаудару не вказаний, скоріш за все це сталось вже після того, як зранку Bayraktar TB2 знищив катер росіян проекту 11770 "Серна", а також два зенітних ракетних комплекси "Тор".

Таким чином острів залишився без будь-якого прикриття від повітряного нападу, а удар авіацією був розрахований з точки зору відсутності винищувачів ворога у повітрі.

З огляду на це стає трохи зрозумілим, чому у РФ екстрено викинули в ефір повідомлення про нібито знищення українських літаків, яких навіть не існує у природі - Су-23.

Загалом операція ЗСУ проти окупантів на острові Зміїний почалась ще 26 квітня, коли Bayraktar TB2 вивів з ладу ЗРК "Стріла-10". Після цього командування рашистів вирішило посилювати сили на острові, чим і скористалися наші військові у наступному вильоті 30 квітня знищивши ще одну "Стрілу-10", три ЗУ-23-2, а також машину зв'язку.

Вже 2 травня біля острова були знищені два десантно-штурмові катери типу "Раптор", які до цього намагались вести розвідку в районі гирла Дунаю.

Тепер, за результатами дій ЗСУ 7 травня, до втрат рашистів на Зміїному необхідно додати десантний катер, два ЗРК "Тор" та невизначену кількість особового складу, техніки та спорядження, яке знаходилось на острові до удару авіації.

Читайте також: Замаскували на повну, але не допомогло: "Штурм-С" рашистів знищено ювелірним пострілом (відео)