xcounter
#

Британські високоточні ракети Brimstone вже в Україні і знищують рашистів (фото)

65406
Британські високоточні ракети Brimstone вже в Україні і знищують рашистів (фото)

Ракети Brimstone досі офіційно не передали, але це не завада для їх використання проти армії РФ

Збройні Сили України вже використовують британські високоточні ракети Brimstone, які у публічній площині Лондон лише має намір передати.

Водночас ніякої таємниці для ворога зробити не вийде, бо самі рашисти і показали уламки Brimstone. На світлині нижче, рашист приніс хвостову частину ракети в імпровізовану столову для того, щоб зробити колективне фото.

Читайте також: РФ в Білорусі має лише 6 літаків та вісім "Іскандерів", якими може бити по Україні – Генштаб ЗСУ

Brimstone

Зазначимо, що ще у середині квітня точились розмови про роботи зі встановлення ракет Brimstone на "технічки" - легкі пікапи. Скоріш за все ця ідея все ж таки була втілена, оператори пройшли навчання, а сама зброя пущена у справу у вигляді винищувача танків.

Серед цікавого, на що звернули увагу власники Twitter- акаунт Ukraine Weapons Tracker, ця ракета була виготовлена у вересні 2001 року і належить до першого покоління Brimstone. Вона відрізняється наявністю лише радіолокаційної головки самонаведення та меншою дальністю польоту: 12 км при запуску з вертольота. Але ця ракета була адаптована та модернізована до пуску з землі.

Також зазначимо, що ракета Brimstone працює за принципом "вистрілів та забув", в ній реалізовано "ройовий" пуск, коли кожна ракета у залпі наводиться на свою ціль. Дальність пуску з землі сучасної версії Brimstone орієнтовно сягає 10-12 км, що дозволяє знищувати противника поза межами прямої видимості.

Читайте також: Bayraktar TB2 знищив ворожий "Тор": новий епізод зі Зміїного або чому ЗРК виявився безпорадним перед БПЛА