xcounter
#

Як британським ПЗРК Martlet знищують рашиські дрони "Орлан-10" - якісне відео

51826
Як британським ПЗРК Martlet знищують рашиські дрони "Орлан-10" - якісне відео

ПЗРК Martlet LMM виявився найкращим рішенням проти БПЛА армії РФ

Нарешті роботу з переносного зенітного комплексу Martlet LMM було знято на якісну камеру. Завдяки чому можливо побачити деякі деталі роботи з цією зброєю.

Зокрема можливо відмітити відносно "м'який" пуск, як для 13-кг ракети з довжиною у 1,3 метра. На відміну від інших ПЗРК, в неї спочатку спрацьовує вишибний заряд, а лише потім - маршовий двигун.

Читайте також: Скільки гармат уже втратили рашисти, і як трофеї посилили артилерію ЗСУ

Також добре видна і робота оператора, який дивиться через тепловізійний приціл і має утримати ціль до її знищення у перехресті, який можливо переміщувати джойстиком, а не поворотом всієї пускової.

Martlet LMM
Ракета Martlet LMM не відрізняється мініатюрними розмірами

Такий спосіб наведення пов'язаний з тим, що у Martlet використовується керування ракетою у "лазерній стежці". І це, судячи з усього, найефективніший засіб для знищення малорозмірних цілей типу дрон. Бо їх теплової сигнатури, можливо, не вистачає для якісного захоплення інфрачервоних ГСН.

Зазначимо, що розповсюдження таких ПЗРК призводить до регулярних втрат армії РФ у розвідувальних дронах, в середньому в день знищується 7-10 БПЛА рашистів, які ведуть розвідку та коригують вогонь артилерії.

Читайте також: Bayraktar TB2 розгромили рашистів на Зміїному: нове відео з ударами по командному пункту та складу боєприпасів