xcounter
#

Як НАТО може виграти собі час, якщо вже прямо говорять про наступ РФ через 2-3 роки

Як НАТО може виграти собі час, якщо вже прямо говорять про наступ РФ через 2-3 роки
3094

Замість того щоб бідкатися на те, що європейський сегмент НАТО не встигає підготуватися до російської агресії прийшов час почати гальмувати російський військово-промисловий комплекс дійсно ефективними методами

У європейському сегменті НАТО продовжують лунати доволі песимістичні оцінки початку російської агресії вже проти них. І хоча досі немає єдиного знаменника доволі показово те, що чим ближче до РФ знаходяться країни, тим коротші ці строки.

Наприклад, у Німеччині міністр оборони Борис Пісторіус прямо заявив, що Бундесверу треба бути готовим до війни з РФ на рівні 2029 року, що є нижньою межею оцінки німецького аналітичного центру DGAP, який давав "коридор" з 2029 по 2033 рік.

Читайте також: Не втекли, а змінили тактику - у РФ намагаються виправдатись та сховали кораблі у Азовському морі

Водночас днями у Норвегії, яка безпосередньо межує з РФ, міністр оборони Ейрік Крістофферсен повідомив, що необхідно розраховувати лише на 2-3 роки перед можливою навалою. Хоча у Польщі, яка почала реалізацію створення лінії оборони "Щит Сходу" вздовж усього кордону із Білоруссю та Калінінградським ексклавом РФ, планують її завершити до 2028 року. А це краще за все вказує строки, які закладають у Варшаві.

нато оборона

Хоча часом неофіційно лунали й дуже стислі та песимістичні оцінки на рівні зими 2024-2025 років, що пов'язано із проведенням у США у листопаді виборів президента з інавгурацією у січні 2025 року. Хоча у випадку перемоги Дональда Трампа, як бояться у ЄС, Кремль взагалі може отримати "зелене світло", бо США самі знищують своє положення гаранта безпеки.

І, як прямо заявив голова європейської дипломатії Жозеп Боррель "залежно від того, хто керує у Вашингтоні, ми не можемо покладатися на американську підтримку і на американську здатність захистити нас".

У будь-якому випадку у європейському сегменті НАТО вже вимірюють довжину передвоєнного часу. Але при цьому активно бідкаються на те, що вони не встигають за російським військово-промисловим комплексом, який демонструє більші темпи виробництва та масштабування виробництва озброєння.

опк рф

Водночас наразі, навіть враховуючи санкції, які виявились недостатніми та відверто дірявими, російські військові заводи цілком спокійно можуть працювати 24/7. І в ситуації, коли ти не можеш наздогнати, треба пригальмувати противника. А одним з найкращих методів у цьому є знищення цих виробничих потужностей, або, як мінімум, утримання їх під методичними ударами.

Треба враховувати, що більша частина російського військового виробництва зосереджена у її європейській частині, тобто у межах, орієнтовно, 1500 км від кордонів України. Для українських дронів-камікадзе така дальність вже досяжна, але коли мова йде про необхідність дієвого ураження виробничих підприємств зробити це 50-кг бойовими частинами, як у дрона типу "Лютий" дуже важко. Як мінімум значно важче, ніж 300-500-кг бойовою частиною крилатої чи балістичної ракети.

MdCN
Далекобійна крилата ракета MdCN від MDBA

При цьому слід додати, що відносно російської ППО схоже дії доволі просте правило - чим далі у глиб РФ, тим її менше. На що вказують численні відео з атаками дронів навіть по стратегічних об'єктах рашистів у тилу. Наприклад, навіть на стратегічному аеродромі Моздок не було жодного ЗРК, як і на базі залишків Чорноморського флоту РФ у Новоросійську, не говорячи вже про можливість ураження стратегічних загоризонтних РЛС "Воронеж-ДМ" під Армавіром.

Тобто Сили оборони України можуть і вміють задавати далекобійні удари по РФ. І цілком можуть взяти на себе задачу з ударів в по російських військово-промислових об'єктах, знищення яких абсолютно законне та відповідає діям у межах оборони від ворожої агресії. Необхідні лише відповідні інструменти - тобто дійсно далекобійна ракетна зброя із дальністю 1500 км та відсутність з боку донорів остраху перед черговою "червоною лінією" Кремля.

Читайте також: Що означає для Німеччини можлива передача вже четвертого Patriot і на скільки це реально