xcounter
#

У РФ планують створення нової "елітної" авіагрупи "Шторм" з прямим підпорядкуванням Москві

У РФ планують створення нової "елітної" авіагрупи "Шторм" з прямим підпорядкуванням Москві
12121

У так званих "ВКС" РФ мають намір створити елітну ударну авіагрупу "Шторм" для вирішення завдань особливої ​​ важливості

У РФ вже почали говорити про створення "спеціального елітного авіаційного підрозділу "Шторм", призначене для вирішення завдань особливої важливості. За розмірами нова авіагрупа буде порівнянна з авіаполком і складатиметься з трьох ескадрилій: Су-34, Су-24 та ударних гелікоптерів. Зазначається, що вона буде укомплектована найкращими льотчиками-добровольцями, з-поміж нині службовців та ветеранів.

"Рішення щодо створення "Шторму" було продиктоване збільшенням кількості завдань для бомбардувальної авіації у рамках "СВО". При цьому з огляду на технологічний прогрес та активне виробництво сучасних боєприпасів було необхідно створити авіагрупу, здатну їх максимально ефективно використовувати", - пишуть російські ЗМІ.

Читайте також: У міноборони РФ нарешті повідомили про "збитий" Storm Shadow
Су-34

Й вочевидь, з огляду на її склад, основний акцент буде зроблено на масове застосування коригованих авіабомб - УМПК, а також іншого коригованого озброєння, включно з коштовними "Гром-Э1" чи УПАБ-1500В.

Як й все з епітетами "елітна" та "спец", авіагрупа, швидше за усе, матиме особливу систему підпорядкування, у якій управління та постановка завдань здійснюватимуться не лише вищими авіаційними начальниками, а й вищим керівництвом генштабу та міноборони РФ. А це вже підкреслює особливе значення авіагрупи "Шторм" для Кремля та великі надії, які вони покладають на неї.

Й з боку Defense Express можемо зазначити, формування такого авіапідрозділу у РФ означає, що проблем із технікою "Шторм", мабуть, не матиме, бо це буде відбуватись під контролем найвищих інстанцій й знайти для авіагрупи 12 літаків Су-34 та 12 Су-24М, а також 16 гелікоптерів (можливо Ми-28 та Ка-52, Ми-24П та Ми-35М) у РФ зможуть.

Су-24М

А ось з тим, щоб відшукати 80 льотчиків-асів, причому добровольців, навіть у РФ розуміють, що буде проблематично. Й саме тому одразу пишуть, що розраховують на повернення до строю льотчиків-ветеранів (мабуть, вони повинні будуть літати на застарілих Су-24М та Ми-24П), бо стройових досвідчених пілотів з кожним вильотом більше не стає.

Особливо після того, як 13 травня над Брянською областю була знищена авіагрупа з двох або трьох вертольотів та двох літаків Су-34 та Су-35. Причому були втрачені усі льотчики, знайти добровольців буде досить складно. Особливо враховуючи те, що причини таких втрат за дуже короткий час не оголошені. А така авіагрупа із потужними засобами РЕБ у вигляді вертольотів Ми-8МТПР-1 та з власним винищувачем прикриття Су-35, яка ж до того діє навіть не наближалась до кордону з Україною, взагалі вважалась невразливою.

І нарешті, те, що постановка завдань для авіагрупи "Шторм" здійснюватиметься також й вищим керівництвом російського генштабу та міноборони РФ, якими реально керує особисто верховний головнокомандувач (тобто Путін), свідчить про те, що цілями для бомбардувань в Україні переважно призначатимуться не об'єкти ЗСУ, а цивільні об'єкти, як це було раніше. Але ситуація, коли авіаполком, збирається особисто командувати ватажок рашистів, або, як мінімум, Шойгу, доволі цікава.

Су-34

На закінчення можна відзначити, що авіагрупа "Шторм", звичайно, становитиме загрозу (все-таки туди прийдуть досвідчені пілоти та штурмани), але ця загроза буде обмежена нестачею льотчиків для виконання "завдань особливої важливості" (особливо мало буде охочих політати на застарілих Су-24М, а також на Ка-52, яких збили втричі більше, ніж Ми-28Н). А підпорядкування авіагрупи "Шторм" як штабам ВПС, так і ГШ із МО, мабуть, створить великі проблеми в управлінні.

Читайте також: Як один захоплений Т-90 призвів до втрати РФ мільярдів доларів