xcounter
#

У міноборони РФ нарешті повідомили про "збитий" Storm Shadow

63579
У міноборони РФ нарешті повідомили про "збитий" Storm Shadow

Поки у кабінетах міноборони РФ "збивають" Storm Shadow, виконаний за технологією стелс, до поки що окупованого Луганська долітає навіть "приманка" MALD, яка спеціально сконструйована, щоб її збили

У РФ нарешті спромоглися бодай щось заявити відносно переданих Великою Британією ракет Storm Shadow, які, з високою долею вірогідності, вже доволі активно використовуються для ударів по вкрай важливих об'єктах окупантів.

Зокрема так зване міноборони РФ нарешті повідомило, що одну Storm Shadow, які вони вважають ракетою "великої дальності" їм вдалось "збити". Насправді це доволі дивно, бо зазвичай у міноборони РФ починають "знищувати" західну техніку за декілька місяців до того, як про неї взагалі оголошується.

Читайте також: Передачу яких далекобійних ракет для України Британія відкрила Storm Shadow замість ATACMS
Storm Shadow
Скоріш за все уламки Storm Shadow після успішного ураження рашистів

Наприклад, ще у вересні минулого року у коридорах міноборони РФ вже знищили одразу 4 американських БМП M2 Bradley. При цьому їх передача до ЗСУ у реальності відбулась десь приблизно через пів року. Також у кабінетах оборонного російського відомства вже "пачками збивають" український "Грім-2". А російський рахунок на знищені HIMARS вже нібито наблизився до загальної кількості випущених пускових у світі.

А поки у кабінетах у Москві "перехоплюють" Storm Shadow, окупанти у Луганську із сучасними західними технологіями вже встигли ознайомитись неодноразово.

А реальні можливості рашистів перехоплювати такі цілі, цілком демонструє навіть не регулярна бавовна, а те, що у Луганську поряд з ураженим заводом Poly-Pack, який рашисти перетворили на свою базу, знайшли уламки ADM-160 MALD.

ADM-160 MALD
Впавший у окупованому Луганську ADM-160 MALD

А вся суть ADM-160 MALD полягає у тому, що бути збитим, бо це приманка, яка симулює повітряну ціль, хоч крилату ракету, хоч винищувач, хоч стратегічний бомбардувальник B-52. Вона спеціально сконструйована таким чином, щоб привертати до себе увагу. Але MALD долетів й розбився поряд зі знищеним об'єктом. Тобто навіть така спеціальна річ, яка має сигналити ворогу, що вона тут, спокійно долетіла до цілі.

Читайте також: Підготовка українських пілотів у Великій Британії на F-16: як це буде виглядати та скільки часу може зайняти