xcounter
#

У РФ починається тиха паніка від успішності "брянського ППО": коли невідомість та тиша страшніша за все

6931
У РФ починається тиха паніка від успішності "брянського ППО": коли невідомість та тиша страшніша за все

Через спробу міноборони РФ замовчати втрати, офіційні повідомлення, що одночасна втрата до п'яти бортів - це "авіатрощі", а також пошук фантомних ДРГ з ПЗРК, серед рашистів шириться справжня паніка

Вкрай успішні дії "брянського ППО" проти так званих "ВКС" РФ 13 травня стали результатом знищення, як мінімум, двох вкрай рідкісних спеціалізованих вертольотів Ми-8МТПР-1, одного фронтового бомбардувальника Су-34 та багатофункціонального винищувача Су-35, а також, цілком можливо й ще одного невстановленого вертольота.

Про п'ятий, вірогідно знищений вертоліт, зокрема повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону. Також він зазначив, що ця авіагрупа була залучена до ударів з півночі Брянської області по Україні керованими авіабомбами. З огляду на все мова йде про комплекти УМПК під ФАБ-500.

Читайте також: Рашисти збудували для ЧФ новий ракетний корвет, але до Криму навряд чи дійде

Офіційно з боку Повітряних Сил України причина такого літакопаду у РФ пояснено, що рашисти "нарвалися на якісь неприємності" й зазначено, що "у них бардак". З боку ж так званого міноборони РФ офіційного повідомлення досі не існує, що породило купу версій.

Зокрема спочатку, коли з'явилась інформація про падіння вертольота, то рашисти повідомили, що відбулось займання двигуна.

Але після відео з одним зі знищених вертольотів, пішла інформація про те, що це "дружній вогонь" й російській ЗРК відпрацював по своєму Ми-8. Навіть називалось, що у цьому винуватий розрахунок "Панциря".

Але навіть після відео, на якому добре видно влучання ракети із неконтактним підривом у Ми-8, офіційно у РФ продовжуються називати це "авіатрощею". Зрештою й ракетний крейсер "Москва" у них офіційно також "занурився під воду", наче взагалі так й планувалось.

Але після ще одного відео з падінням фронтового бомбардувальника Су-34, версія про "дружній вогонь" почала тріщати навіть у РФ. Й тому у пошуках фантомних розрахунків української ДРГ з ПЗРК був навіть введений "план "Перехват".

Хоча просто падаючий у пласкому штопорі Су-34, це точно не звична картина після ураження з ПЗРК. Пікантності ситуації додало те, що екіпажі всіх знищених вертольотів та літаків загинули. Ані обидва льотчика на Су-34, ані пілот Су-35 не катапультувались, тобто свою смерть вони знайшли ще у повітрі.

Відомий своїм "вечного полета братья" російський блогер Fighterbomber, не тільки перелічив втрати, назвавши Ми-8МТПР-1, Су-34 та Су-35, а почав бідкатись, що, мовляв, Су-34 не такий вже й аналоговнєт. Бо він звісно броньований й пілоти взагалі сидять у "бронекапсулі", але от бронескла немає.

Су-34 кабіна
Кабіна Су-34

Й при ударі ракети від ЗРК типу "Бук" чи "повітря-повітря" у передню полусферу обох пілотів косить уламками. Тобто правильніше було б говорити, що у Су-34 не броне-капсула, а броне-ванна, чи броне-унітаз, але то вже деталі.

А ось у рашиських "військових експертів" дійсно починається тиха паніка. Бо за дуже короткий час була знищена авіагрупа, яка вважалась невразливою взагалі. Бо одразу працює два Ми-8МТПР-1, в це за їх пропагандою справжній "чудо-вертоліт", з надпотужною станцією РЕБ, яка глушить всі РЛС, як радянські, так й західні. А на самих Су-34 та Су-35 стоїть аналоговнєтний комплекс РЕБ "Хибины".

Су-35
Су-35

Розміщенні на кінцівках крила ці контейнери РЕБ мають, якщо вірити рашистами, просто якісь супер-фантастичні можливості: бо літак з ними, далі просто цитата з російських ЗМІ: "стає невидимим для противника, система блокує можливість прицільної роботи ракетами "повітря-повітря" і "земля-повітря", а також створює хибні цілі".

Й все це працювало у 40 км від кордону з Україною, тобто у тилу, навіть не наближаючись до навіть гіпотетично небезпечної зони.

Але попри таку рекламу рашиські воєнкори почали зазначати, мовляв, взагалі-то, такі комплекси РЕБ створюють потужне випромінення, яке взагалі легко побачити. Й більше того, несподівано для себе дізнаються, що у західних ракет "повітря-повітря" є навіть спеціальний режим наведення на джерело випромінення - Home-on-Jam, коли ракета летить на завади, а на підльоті вже вмикає власну радіолокаційну головку самонаведення та уражає ціль.

Й поки офіційно рекордний літакопад на 13 травня у РФ називається "авіатрощами", хтось шукає розрахунки з ПЗРК, хтось бачить західні ракети, а хтось й "засадний ЗРК" прямо на кордоні, у рашистів наростає паніка. Вона підкріплюється спробою міноборони РФ традиційно замовчати втрати, розумінням, що мова йде про невідому загрозу, й ця невідомість викликає ще більше страху.

Читайте також: Boeing та Saab поставили "рекорд" по розробці навчального T-7, але він буде в строю лише в 2027 році