xcounter
#

Росіяни хизуються "чудо-гвинтокрилом" Ми-8МТПР-1, що має захищати ворожі літаки

11432
РашистськіийМи-8МТПР-1 із системою РЕБ "Рычаг", ілюстративне фото довоєнних часів
РашистськіийМи-8МТПР-1 із системою РЕБ "Рычаг", ілюстративне фото довоєнних часів

Але такі вертольоти в реальності годяться лише на те, щоб відзняти чергову "картинку" для кремлівських пропагандонів

Автори The Drive в своїй новій публікації звернули увагу на таке – пропагандистські ресурси Міноборони РФ стверджують, що ще з весни 2022 року застосовують проти Повітряних Сил ЗСУ гвинтокрили радіоелектронної боротьби Ми-8МТПР-1 із системою "Рычаг".

Армія РФ має в своєму розпорядженні лише до 20 гвинтокрилів цього типу, які були рівномірно розподілені між 15-ою бригадою армійської авіації Західного військового округу (ВО), 16-ою бригадою армійської авіації Південного ВО та 18-та бригадою армійської авіації Східного ВО.

Читайте також: Для чого рашистам знадобились вертольоти-"літаючі лімузини" Ми-35МС
Бортове обладнання рашистьського Ми-8МТПР-1, зображення з відкритих джерел

Кремлівські пропагандони стверджують, що їх система "Рычаг" призначена для створення завад РЛС управління вогнем усіх ЗРК радянського та західного виробництва, і також – для постановки завад бортовим РЛС літаків тактичної авіації. "На камеру" "браві пілоти" гвинтокрилів Ми-8МТПР-1 "Рычаг" заявляють, що їх машини начебто здатні "чавити" засоби протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗСУ. Але по факту єдиний "критерій ефективності", який вони здатні пред’явити – раз наші захисники неба досі не збили жоден із Ми-8МТПР-1, значить ці вертольоти "ефективно виконують свої завдання".

Рашистські Ми-8МТПР-1 із системою РЕБ "Рычаг" під час війни проти України, зображення з відкритих джерел

Такі слова рашистів автори The Drive ставлять під обгрунтований сумнів, і на це такі резони. Якби авіація ЗС РФ зараз би діяла на середніх та великих висотах, тоді хоча була б практична можливість перевірити, наскільки взагалі ефективно працює бортове обладнання Ми-8МТПР-1.

Але ж авіація рашистів зараз діє на малих висотах, і там актуальний зовсім інший формат захисту – постановка теплових "пасток", щоб вийти з-під вогню наших ЗРК. Відповідно, за таких умов Ми-8 із системою "Рычаг" не дає рашистам взагалі ніякого ефекту. І такі машини годяться лише для "картинки" в черговому сюжеті кремлівських пропагандонів.

Робоче місце оператора на Ми-8МТПР-1 із системою РЕБ "Рычаг", ілюстративне зображення з відкритих джерел

ЗС РФ мають в своєму розпорядженні також літаки-постановники завад типу Ил-22ПП, що перед війною пройшли тривалу програму модернізацію за програмою "Порубщик". Ці літальні апарати також служать російським пропагандистам для продукування галюцинацій, що Ил-22ПП "знищує" нашу ППО самим фактом підйому літака в повітря. Хоча якою була реальна ефективність застосування "літаючих глушилок" під назвою "Порубщик" - питання лишається відкритим.

Рашистські Ми-8МТПР-1 із системою РЕБ "Рычаг" під час війни проти України, зображення з відкритих джерел
Читайте також: Росіяни підняли у повітря раритетні "глушилки" Ил-22ПП, безсила "чудо-зброя" проти нашої ППО