xcounter
#

Для чого рашистам знадобились вертольоти-"літаючі лімузини" Ми-35МС

94286
Рашистський Ми-35МС, ілюстративне фото довоєнних часів
Рашистський Ми-35МС, ілюстративне фото довоєнних часів

І наскільки реально, що такий гелікоптер може справді опинитись "в прицілі" Збройних Сил України

Недавно у відкритих джерелах з’явилось повідомлення, що ЗСУ знищили рідкісний вертоліт рашистів – штабний Ми-35МС, призначений для перевезення вищого командного складу. Як доказ було використано незвичну форму автомата перекосу, який був на цьому вертольоті. Потім виявилось, що то насправді був ударний Ми-35М, який взагалі збили наші бійці на початку березня 2022 року.

Але цей факт тільки підігрів інтерес, що це за "рідкісний звір" у рашистів під індексом Ми-35МС. Про характеристики цієї машини розповіло АрміяInform.

Читайте також: СБУ заблокувала "прокладку" рашистів, що обслуговувала транспортні Ан-124 "Руслан" (відео)
Інфографіка АрміяInform, що розкриває характеристики російського вертольота Ми-35МС

Ззовні Ми-35МС подібний до своєї базової версії Ми-35М, наприклад – шасі, що не прибирається. Але видимих відмінностей вистачає – наприклад, крила мають три замість двох вузлів підвіски, замість нової гармати встановлено обтічник радару.

Відмінності продовжуються і на рівні внутрішньої "начинки". Наприклад, в десантному відсіку облаштовано VIP-салон, який може прийняти максимум 6 пасажирів. Кабіна пілотів та інші життєво важливі органи отримали додаткове бронювання. Замість систем озброєння на зовнішніх вузлах підвіски можуть кріпитись або додаткові паливні баки, або радіоелектронне обладнання у підвісних контейнерах. Для захисту від зенітних ракет Ми-35МС оснащений системою "Борисоглебск", щоб забезпечувати зв’язок своїм VIP-пасажирам – станцію супутникового зв’язку "Радуга-МБ".

Два вертольоти Ми-35МС рашистів, ілюстративне фото довоєнних часів

А от далі починаються свої "але". Почнімо з того, що гвинтокрилі машини типу Ми-35МС знаходяться на балансі взагалі кремлівської ФСО ("Федеральной службы охраны"), а не армійської авіації ЗС РФ. Тому близько до лінії фронту такі вертольоти можуть опинитись хіба що у випадку, коли ближче до передової потрібно буде доставити якогось "емісара" у погонах від Кремля.

Цілком можливо, що ніхто з рашистів на практиці й не стане використовувати Ми-35МС для польотів поблизу лінії фронту. У відкритому доступі є фото за 2018 рік, як "спеціалісти" російської ФСО намагались на практиці перевірити роботу системи "Борисоглебск". Як бачимо, цей "краш-тест" пройшов вкрай невдало.

Результати перевірки системи захисту "Борисоглебск" рашистського вертольота Ми-35МС, 2018 рік, фото з відкритих джерел
Читайте також: Путін продовжує чистку генералів: з посад звільнено командувачів військовими округами