xcounter
#

В Іспанії рік не можуть знайти, хто б купив підводний човен на металобрухт за 136 тисяч євро

5796
Фото: https://armada.defensa.gob.es/
Фото: https://armada.defensa.gob.es/

Підводний човен було списано у 2020 році після 35 років служби

Іспанці ще в середині 2020 року вивели з експлуатації свій підводний човен Mistral (S-73) – але тривалий час служба просто не може знайти того, хто б допоміг утилізувати цю субмарину, розповідає видання Infodefensa.

Так, ще в березні минулого року, трохи більш як рік тому, Військово-морський флот країни через Раду з утилізації та матеріальної ліквідації Картахени виставив цей підводний човен на аукціон – служба шукає спеціалізовану компанію, яка б розібрала субмарину та підправила її на металобрухт.

Читайте також: У Іспанії оголосили строки передачі партій Leopard 2, додаткових БТРів та самохідних мінометів

Початкова ціна лота становила всього 136 тисяч євро – але, як відзначають у виданні, за рік жодна компанія так і не зацікавилася цією пропозицією.

З варіантів були пропозиції зберегти частину підводного човна та розташувати його в місті на кільцевій розв'язці – мовляв, схожий проект вже існує для підводного човна Tonina S-62, і тому така ідея має своє підґрунтя.

Підводний човен Mistral було відправлено на пенсію після 35 років служби – човен потрапив на озброєння іспанських ВМС у червні 1985 року.

Наразі в Іспанії в активі залишаються два інших підводних човни цієї ж серії – Galerna (S-71) і Tramontana (S-74). Низка обладнання та систем, демонтованих зі списаного підводного човна Mistral, будуть використані для ремонту цих субмарин.

Читайте також: Іспанія "підрізає крила" A400M, щоб натомість отримати більше винищувачів Eurofighter