xcounter
#

У Іспанії оголосили строки передачі партій Leopard 2, додаткових БТРів та самохідних мінометів

5403
Іспанський Leopard 2A4
Іспанський Leopard 2A4

Загалом Іспанія оголосила про передачу 10 танків Leopard 2​A4, які були відновлені на власних оборонних потужностях, також країна самостійно підгодовувала українські екіпажі

Очільниця міноборони Іспанії Маргарита Роблес офіційно підтвердила, що перша партія танків Leopard 2A4 надійде до України до кінця квітня, тобто протягом найближчих тижнів.

Мова йде про шість машин, а після цього буде передано ще чотири танка, які зараз проходять ремонт на потужностях підприємства Santa Bárbara Sistemas (входить у у General Dynamics Land Systems). Окрім танків Іспанія також відправляє до України 20 машин TOA, цитує її слова видання Infodefensa.

Читайте також: Для KF-21 вже протестували дві з чотирьох ракет "повітря-повітря", якими можуть озброїти винищувач
Leopard 2A4 іспанія
Іспанський Leopard 2A4 (фото міноборони Іспанії)

Зазначимо, що TOA - це Transporte Oruga Acorazado (транспорт гусеничний броньований) й під цією назвою у іспанській армії ховаються всі машини на базі M113, включно з самохідними мінометами. Й саме машини у цій версії, але не всі 20, входять у поставку, про що Маргарита Роблес повідомляла у лютому.

Але окрім мінометного варіанту також існують версії звичайного бронетранспортера, командно-штабних машин, транспортних, медичних тощо. Й армія Іспанії доволі активно списує ці машини й планує вивести з експлуатації приблизно 600 одиниць TOA.

Самохідний міномет на базі М113
Самохідний міномет на базі М113

Нагадаємо, що навчання українських танкістів в Іспанії на танках Leopard 2A4 завершилосьA4 завершилось в середині березня й тривало чотири тижня. Загалом було підготовлено 40 членів екіпажів (штатна чисельність на 10 танків) та 15 фахівців з технічного обслуговування.

Читайте також: Рашисти також активно застосовують FPV-дрони та активізували цей напрямок: декілька ідей ворога, які можливо застосувати