xcounter
#

Щоб "смажити" ворожі БПЛА у США є свій Leonidas, і ця система має стати ще кращою для боротьби з роєм дронів

3664
Всі фото — Epirus
Всі фото — Epirus

Прототипи системи Leonidas вже замовила Армія США, а тепер удосконалену версія у співпраці з іншою компанією пропонують і морським піхотинцям

Американські компанії продовжують працювати над пошуком та створення нових варіантів протидії такій сучасній загрозі, як безпілотні літальні апарати, і два оборонних стартапи — Anduril і Epirus — об’єдналися з метою створення антидронової системи, яка б могла ідентифікувати та знищувати рої дронів, розповідає видання Defense One.

Як відзначається, результат роботи цих двох компаній — який представляє собою потужну антидронову систему Leonidas від компанії Epirus, а також технологію управління та контролю Lattice від Andril — пропонується передусім Корпусу морської піхоти США.

Читайте також: ​Цей Stryker з лазерами "усіяв поле збитими БПЛА", але поки є проблеми з ракетами та артилерійськими снарядами​

У заяві компаній, яке опинилося в розпорядженні видання, стверджується, що така інтеграція надає оновленій системі "нові можливості, які можна використати як частину серії різних багаторівневих засобів ураження, пов’язаних з операційною системою Anduril Lattice.

І також, що обидві компанії продовжать спільну роботу з метою удосконалень можливостей КМП США виявляти та знищувати невеликі безпілотні літальні апарати.

Система Leonidas

Нагадаємо, що система Leonidas від компанії Epirus представляє собою електромагнітну зброю, яка призначена для боротьби з БПЛА шляхом випалювання електроніки безпілотника.

У січні 2023 року компанія Epirus отримала контракт на суму 66 млн доларів на постачання цих систем, за ці кошти Армія США має отримати декілька прототипів Leonidas.

Ці системи є досить компактними і, наприклад, можуть бути встановлені на ті ж бронетранспортери Stryker — таку антидронову версію БТР демонстрували на виставці AUSA 2022.

Читайте також: У Польщі показали ще декілька Leopard 2A4 ЗСУ на відновленні: беруть навіть важко понівечені машини