xcounter
#

Антидроновий Stryker: на AUSA 2022 показали бронемашину з системою Leonidas

3652
Бронемашина Stryker з системою Leonidas Epirus
Бронемашина Stryker з системою Leonidas Epirus

У США шукають ефективні рішення проти актуальної загрози – безпілотних літальних апаратів

Американська компанія General Dynamics Land Systems на виставці AUSA 2022, що 10-12 жовтня проходила у США, продемонструвала своє сучасне рішення проти "роїв" безпілотних літальних апаратів, розповідає видання Army Recognition.

Йдеться про нову антидронову систему на базі бронетранспортера Stryker, оснащеного потужною мікрохвильовою системою Leonidas від компанії Epirus.

Читайте також: Американський ОПК "дразнить" армію США та ЗСУ новою версією танка Abrams

Система Stryker Leonidas була розроблена менш ніж за рік, а нещодавно її протестували у польових умовах на випробувальному полігоні – вона успішно вивела з ладу як окремі дрони-мішені, так і "рої" дронів.

Stryker Leonidas
Leonidas Epirus

Декілька слів безпосередньо про систему Leonidas. В її основі лежить напівпровідникова програмна мікрохвильова технологія високої потужності, що має протидіяти електроніці ворожого літального апарату, а в майбутньому – і низці інших "електронних загроз".

Система Leonidas може інтегруватися до різних систем управління та контролю (С2), зокрема і до FAAD C2, що використовується армією США, зокрема, і для протидронової оборони.

Комплекси Leonidas можуть працювати разом, створюючи ефективний багаторівневий захист проти БПЛА, а також можуть бути інтегровані в більші системи, зокрема які використовують й інші форми кінетичної та некінетичної протиповітряної оборони.

Встановлена на бронетранспортері Stryker, система Leonidas перетворюється на ефективне високомобільне рішення проти дронів і має заповнити гостру прогалину в можливостях протидронової оборони ближньої дії.

Читайте також: Армія США хоче доповнити свої гармати та системи ППО зброєю спрямованої енергії, ​General Dynamics пропонує Stryker з Leonidas