xcounter
#

Рашисти все ще бояться HIMARS, хоча "нищать" їх вже по третьому чи четвертому колу

4248
Вогонь з ракетної системи HIMARS, фото ілюстративне
Вогонь з ракетної системи HIMARS, фото ілюстративне

Окупанти продовжують своє "полювання" за ракетними системами HIMARS

Рашисти продовжують "полювати" на ракетні системи HIMARS, що є на озброєнні ЗСУ, за допомогою своїх шпигунів – Служба безпеки України викрила ще одного злочинця, строковика ВМС ЗСУ, якого завербували окупанти.

Як повідомляється, зрадник мав передавати рашистам інформацію про позиції американських систем HIMARS, а також загалом "звітувати" про оборону Одещини – зокрема "зливати" місцерозташування штабу, озброєння та військової техніки і складів з ракетно-артилерійським озброєнням.

Читайте також: Щоб робити вісім HIMARS в місяць, може знадобитися ще два роки: коли нам очікувати 18 законтрактованих машин

Зі своїм "куратором" з РФ шпигун спілкувався через анонімний месенджер, надсилаючи останньому позначки на електронних мапах – СБУ зловили злочинця під час виконання одного з завдань.

Це вже не вперше, коли СБУ ловлять таких "шпигунів на HIMARS" та інше озброєння і "поміж рядків" тут насправді можна прочитати таке – попри те, що відео з HIMARS у ЗМІ та соцмережі наразі з’являються доволі рідко, на відміну від того, як це було, наприклад, влітку 2022 року, але ці системи продовжують завдавати клопоту окупантам своїми високоточними ракетами GMLRS.

gmlrs ракета
Ракета GMLRS, фото Lockheed Martin

Хоча звісно тут можна і зіронізувати з приводу того, а навіщо взагалі РФ витрачати зусилля на пошуки HIMARS, коли вони б всі мали бути "знищені" – щоправда, тільки в брифінгах Конашенкова – ще на початку січня у звітах окупантів можна було нарахувати "знищених" пускових установок HIMARS вдвічі більше, ніж в ЗСУ є на озброєнні, а станом на сьогодні ця цифра, ймовірно, пішла по третьому, якщо не по четвертому колу, як це раніше було з Су-25.

Але малюють перемоги не тільки з самими пусковими, але й з боєприпасами до них – зокрема окупанти вже неодноразово повідомляли про перехоплення боєприпасу GLSDB, про постачання якого офіційно не повідомлялося. Зокрема, рашисти вперто запевняли, що збили GLSDB з "Бука-"дриґалки".

Читайте також: Як рашисти збирались "полювати на HIMARS" ракетами Х-29ТД, яких в реальності вистачило лише на ферму та міст