xcounter
#

Рашисти вперто запевняють, що збили GLSDB та показали Бук-"дриґалку" з якого ледь на впали ракети (відео)

ЗРК "Бук" армії РФ, який нібито збив GLSDB
ЗРК "Бук" армії РФ, який нібито збив GLSDB
19882

Технічний стан самохідної вогневої установки 9А310 ЗРК "Бук", з якої нібито збили GLSDB говорить, що збити з неї взагалі щось було б дуже складно

Ще наприкінці березня так зване міноборони РФ повідомило, що їм вдалось перехопити високоточний боєприпас GLSDB, який поки офіційно не постачається до ЗСУ, більше того, навряд зможе бути переданий у короткостроковій перспективі.

Й для підкріплення цього підвідомчий рашиський телеканал навіть опублікував сюжет, в якому рашисти розповідають про саме перехоплення. Для того, щоб все виглядало правдоподібно, на камеру навіть розповіли, що оператор побачив старт GLSDB та повідомили "параметри польоту".

Читайте також: Нова поставка 155-мм боєприпасів від двох країн з Європи: скільки тисяч передадуть
GBU-38 SDB-I
GBU-38 SDB-I

Зокрема зазначено, що відокремлення від двигуна самої плануючої бомби GBU-38 SDB-I відбулось на висоті 15 км та швидкості 550 м/с, після чого боєприпас знизився до 10 км, а швидкість знизилась до 250 м/с. Й попри те, що GLSDB маневрував під час польоту, його нібито вдалось збити. А все це супроводжувалось демонстрацією самого ЗРК "Бук", точніше самохідної вогневої установки 9А310, яка поводитися вкрай аномально:

Зокрема на відео потрапляє та навіть увійшло у випуск, "дриґання" самих направляючих (лафету) одразу після розгортання машини у вогневе положення. Цей епізод потрапляє на кадр двічі, один раз під час "стендапу", який плутає перед із задом, говорячи, що РЛС знаходиться позаду установки, а потім, на кадрі знятим з квадрокоптера, який завершується ходом пускових у похідне положення.

Таке дриґання у 9А310, за словами фахівців, яких опитав Defense Express, пов'язано з неналаштованим блоком підсилювачів вертикального наведення. Водночас контроль працездатності пускового пристрою входить до обов'язкових перевірок можливості виконання бойового завдання.

ЗРК Бук армії РФ
ЗРК "Бук" армії РФ

Також вкрай цікава й сама подача пропагандистського сюжету, за яким "перехопив" GLSDB не якісь там аналоговнєтний ЗРК, а саме радянських "Бук", й закріплюється висновок, мовляв, навіть він може перехоплювати нове західне високоточне озброєння. Але ЗРК з "дриґалкою" все одно потрапив у ефір, попри усі можливі узгодження, можливо, через брак інших комплексів, які можливо було б безпечно зняти десь у глибокому тилу, де вочевидь й фільмувались ці кадри.

Також нагадаємо, що рашисти вже "збили" ракету оперативно-тактичного комплексу "Грім-2", він же відомий, як "Сапсан", якого також офіційно не існує у завершеному та боєздатному стані. Але поки у міноборони РФ не повідомили, де та коли це сталось, а головне не уточнили засіб (та дозу) завдяки чому вони досягли такого результату.

Читайте також: Ще один покупець зацікавився у корейській САУ K9 Thunder - можливий десятий оператор системи