xcounter
#

Нова поставка 155-мм боєприпасів від двох країн з Європи: скільки тисяч передадуть

4593
САУ CAESAR, фото ілюстративне
САУ CAESAR, фото ілюстративне

Норвегія та Данія продовжують допомагати Україні зброєю

Уряд Норвегії оголосив про поставку нової партії артилерійських боєприпасів для ЗСУ спільно з Данією – як відзначається, країни погодили передачу Україні 8 тисяч 155-мм артилерійських снарядів.

Як прокоментував передачу боєприпасів міністр оборони Норвегії Бьорн Арільд Грам, "для безпеки Європи і Норвегії важливо, щоб Україні вдалося протистояти нападу Росії", підкресливши, що країна має велику потребу в артилерійських боєприпасах.

Читайте також: Норвегія також може посилити ЗСУ БМП CV90: про яку максимальну кількість може йти мова та що ще необхідно враховувати
155-мм боєприпаси
155-мм боєприпаси, фото ілюстративне

Його колега, виконувач обов’язків очільника оборонного відомства Данії Троелс Лунд Поульсен додає, що "Данія спільно з іншими країнами ЄС та НАТО знаходиться в процесі реалізації низки різних військових внесків" і відзначає, що "наше співробітництво з Норвегією – важливий тому приклад.

Як відзначається, боєприпаси виділять зі складських запасів. "Артилерійські снаряди доповнять пожертвування Данії у вигляді 19 самохідних артилерійських установок CAESAR", – відзначається у виданні.

САУ CAESAR 155-мм
САУ CAESAR у версії 8х8, фото ілюстративне

У повідомленні також зауважують таке – що раніше Норвегія загалом передала Україні 20 тисяч артилерійських боєприпасів.

Нагадаємо, раніше в ЄС погодили план із постачання ЗСУ одного мільйону 155-мм артилерійських боєприпасів протягом 12 місяців – і ми окремо аналізували, чи вирішено питання боєприпасів для ЗСУ.

Читайте також: Данія має "зайві" F-16, але замість України ці літаки може отримати взагалі Аргентина