xcounter
#

Рашисти почали "перехоплювати" українську балістичну ракету "Грім-2"

158862
ОТРК "Сапсан"
ОТРК "Сапсан"

​Рубрика доволі специфічного поєднання систематичної брехні та наркотично-алкогольного угару у міноборони РФ різко вийшла на новий рівень

Після заяв щодо знищення БМП Bradley ще у вересні, а днями й високоточних GLSDB, російське оборонне відомство повідомило про перехоплення балістичної ракети "Грім-2", він же відомий, як "Сапсан".

Звісно її перехопили з черговими ракетами GMLRS, які використовують HIMARS та M270, хоча за цими самими заявами вони знищили пускових більше, ніж не тільки отримала Україна, а здається взагалі вироблено за весь час.

Читайте також: Одна з країн НАТО має "кладовище" Т-72, які можна було б взяти як "донори запчастин" для ЗСУ

На жаль фантазії у російському міноборони не вистачило на дещо більше, ніж просто написати про одну ракету українського ОТРК. Зокрема, не вказано місце де відбулось перехоплення, а також засіб, яким був отриманий такий результат (можливо й доза).

дмб
Російський генерал знищує ракету ОТРК "Сапсан", ілюстративне фото з відкритих джерел

Але після бавовни у районі авіабази "ВКС" РФ у Гвардійському, що у поки що окупованому Криму, рашиські воєнкори почали кричати про те, що це був саме "Грім-2". І навіть показали яму у полі зі словами, що російське ППО перехопило невідомий об'єкт.

Звісно не виключно, що Україна дійсно завершила роботу над "Сапсаном", тим паче, що у 2021 році рівень готовності проєкту перевищив 80%, про що тоді повідомив тодішній міністр оборони України Андрій Таран. Більше того, саме цей ОТРК залишається одним з кандидатів на звання автора "бавовни" на аеродромі у Саках 9 серпня, хоча й поступається у вірогідності конвертованому у ерзац-крилату ракету "Стрижу".

ОТРК Сапсан

Водночас можливість РФ перехоплювати балістичні ракети своїми зенітними ракетними комплексами залишається під значним питанням. Бо одна справа декларувати, зовсім інша - дійсно перехоплювати, бо коли мова дійде до практики, може повторитися історія з аналоговнєтними комплексами для протидії дронам "Орел-БПЛА", які за 5 млн доларів закупили для захисту Кримського мосту.

Читайте також: Як піхота США готується воювати проти РФ: бронекулак, бої у траншеях, прив'язні дрони та нищівний артилерійський вогонь