xcounter
#

Рашисти забули, скільки HIMARS є в ЗСУ, і вирішили повторити з ними долю Су-25

35973
Вогонь з ракетної системи HIMARS, фото ілюстративне
Вогонь з ракетної системи HIMARS, фото ілюстративне

Міноборони РФ "знищує" цілі у своїх "найкращих традиціях"

Російське міноборони завжди "болісно" реагує на будь-які поразки і всіма силами намагається не тільки применшити втрати та брехати про реальні масштаби, але й вигадати "перемогу у відповідь".

Так, після нищівного удару ЗСУ по базі у Макіївці, у міноборони РФ вигадали чергові "перехоплені снаряди" та "знищені HIMARS", а також завдали удару по льодовій арені "Альтаїр" у Дружківці, де насправді розташовувався склад з гуманітарною допомогою.

Читайте також: Міноборони РФ вже готується обороняти Москву та Санкт-Петербург на рівні дій фронтів та створює два військових округи
HIMARS
Руїни бази армії РФ у ПТУ №19 в окуповані Макіївці

І от зі "знищеними HIMARS" міноборони РФ вже потрапило в комічну ситуацію, бо якщо підрахувати всі повідомлення російського оборонного відомства, то виходить, що окупанти вже "знищують" ці ракетні установки по другому колу.

Так, з появи HIMARS у ЗСУ міноборони РФ відзвітувало про "знищення", "ураження" чи "подавлення" (причому у більшості випадків йшлося саме про знищення чи ураження)... до 40 одиниць ракетних систем HIMARS.

Це при тому, що наразі у ЗСУ є 20 одиниць цих ракетних систем, постачання ще 18 заплановане на наступні роки. І це не враховуючи те, що міноборони РФ у своїх повідомленнях регулярно звітує про "знищені склади з боєприпасами до HIMARS" та "перехоплені снаряди", кількість яких вже вимірюється сотнями, якщо не тисячами.

І це насправді не вперше, коли міноборони РФ "заграється" і починає знищувати "неіснуючу техніку" – так, ще в липні російське оборонне відомство стало аж по третьому колу "збивати" українські штурмовики Су-25, коли насправді у ПС ЗСУ аж ніяк не могло бути такої кількості цих літаків.

Читайте також: Нові вибухи на аеродромі "Енгельс" з Ту-95МС та Ту-160: три "смертельні поранення" та інші відмазки міноборони РФ