xcounter
#

Міноборони РФ "зламалось" та визнало загибель рашистів після удару HIMARS по базі у Макіївці

9311
Руїни бази армії РФ у ПТУ №19 в окуповані Макіївці
Руїни бази армії РФ у ПТУ №19 в окуповані Макіївці

У цій ситуації залишається незрозумілим, чому у міноборони РФ несподівано почали розповідати про втрати

Вкрай результативний високоточний удар ЗСУ вночі 1 січня по базі армії РФ у тимчасово окупованій Макіївці змусив російське міноборони здійснити здавалось неможливе - визнати втрати. Зазначимо, що рашисти облаштували пункт постійної дислокації у ПТУ №19, яке було повністю знищене у результаті удару HIMARS.

Перші повідомлення від місцевих та рашиських "воєнкорів" говорили, що у будівлі знаходилось до 600 осіб, більше того, нібито у цьому ж ПТУ був склад боєприпасів і тому окупанти "спали" просто на снарядах. Тому, за першою інформацію від самих рашистів, було ліквідовано близько 500 осіб. Згодом у російських джерелах кількість загиблих стрімко почала зменшуватись, до "абстрактних" сотень загиблих та постраждалих, потім до 200 осіб, а згодом знизилась до 78 загиблих та 136 поранених.

Читайте також: Польща замовляє додаткові штурмові гвинтівки Grot C16 за доволі "кусючим" цінником

В результаті у міноборони РФ оголосило цифру у 63 загиблих. Але, рашиські пропагандисти не були б собою, якби не "знищили" дві з шести ракет GMLRS. Хоча чому не було використана "байка" про "збили всі, але уламками", залишається незрозумілим.

Водночас у Москві замовчали кількість поранених, а, що найголовніше - зниклих безвісти. Останній параметр має величезне значення через те, що цей механізм цілком дозволяє Кремлю ховати свої втрати цілком офіційно "за законом". Тобто у цьому випадку мова йде, як мінімум, про 63 знищених рашистів, тіла яких були знайдені, доставлені до морга та ідентифіковані. А це означає значно іншу кількість реально вбитих та поранених окупантів.

Але тут більше дивне не зменшування втрат, а те, що ця інформація взагалі була опублікована. Бо у Москві як мантру повторюють лише "потерь нєт". Тобто відбувся злам парадигми тотального заперечення існування втрат як таких. І повірити в те, що реальний масштаб удару вже викликав цілу хвилю в інформаційному просторі РФ і змусив міноборони РФ зробити офіційну заяву з "применшенням" - доволі складно.

Оновлено: Генштаб ЗСУ повідомив, що "втрати особового складу окупантів уточнюються", але додав, що у результаті удару по базі РФ у Макіївці знищено до 10 одиниць ворожої військової техніки.

Читайте також: Чи можна обійти санкції так, щоб "наштампувати" 180 ракет для доставки ядерної зброї на 400 км