xcounter
#

Як РФ цілком офіційно ховає свої втрати: вкрай цікава особливість російських законів

3551
Як РФ цілком офіційно ховає свої втрати: вкрай цікава особливість російських законів

Невизнання загибелі блокує багатомільйонні обіцяні Кремлем виплати і зараз у РФ можуть ніколи не визнавати когось загиблим взагалі, через одне єдине формулювання у законі

Те що РФ офіційно не оголошує втрати чи просто відмахується цифрами, які не мають жодного відношення до реальності, на кшталт 5937 рашистів станом на вересень, давно зрозуміло й добре відоме. В тому числі й безпосередньо й у РФ, коли виявляється, що на меморіалах вже не вистачає місця для написів імен загиблих.

Але за цим криється й виключно фінансовий аспект, який вже дійшов до держдуми РФ. Бо невизнання загибелі блокує багатомільйонні обіцяні Кремлем виплати і до російського парламенту був внесений законопроект, який має змінити поточний порядок.

Читайте також: Міноборони РФ вже готується обороняти Москву та Санкт-Петербург на рівні дій фронтів та створює два військових округи
втрати рф 22.12

Як виявилось, у РФ діє вкрай цікава норма закону, за якою строк визнання військовослужбовця зниклим безвісти складає 1 рік, а строк визнання загиблим - не менше двох років з моменту завершення військових дій. Таким чином з самого початку можливо просто внести втрату у категорію "зниклий безвісти" і вона у через формулювання "не менше" дозволяє взагалі не визнати когось "загиблим", ніколи. А без цього немає підстав для виплат.

"Рідні та близькі не можуть отримати виплати, соціальні пільги та набути спадщину, коли про стан учасника [як це називають у РФ] "СВО" немає актуальних даних", - йдеться у супровідній записці до законопроекту.

Самі зміни у законодавстві РФ пропонуються наступні: строк визнання зниклим безвісти складає 6 місяців і ще 2 роки фіксованого періоду для визнання "загиблим" без прив'язки до термінів завершення бойових дій.

Читайте також: Скільки "200-х" коштує рашистам просування на один кілометр української землі