xcounter
#

Нові вибухи на аеродромі "Енгельс" з Ту-95МС та Ту-160: три "смертельні поранення" та інші відмазки міноборони РФ

117013
Стратегічний бомбардувальник-ракетоносець Ту-95МС
Стратегічний бомбардувальник-ракетоносець Ту-95МС

Міноборони РФ вже відзвітувало про "успішну роботу ППО" та "збитий український безпілотник". Втім, щодо правдивості цих тверджень, звичайно, є сумніви

У мережі з’явилося відео, яке свідчить – на "стоянку" російських стратегічних бомбардувальників-авіаносців Ту-95 та Ту-160 знову могла завітати "бавовна", і хоча поки що невідомо, наскільки "вдалою" вона була саме для літаків рашистів, вона перетворила на "двохсотих" щонайменше трьох рашистів. Але про все по черзі.

"Відправною" точкою чергової бавовни маємо відео вище: на 5-6 секунді видно спалах, а на 25-26 – потужний звук вибуху, який, ймовірно, відбувся за 6-7 км від місця зйомки.

Читайте також: Генератор "бавовни" на 1000 км: на що здатна конверсія Ту-141 "Стриж" у крилату ракету

На ще одному відео можна почути звуки "повітряної тривоги", які лунали вночі в Енгельсі, а у деяких відкритих джерелах навіть повідомлялося про пожежу на аеродромі, і що її намагаються загасити понад три години.

Що цікаво, російські представники влади досить "миттєво" відреагували на цю "бавовну" – зокрема губернатор Саратовської області Роман Бусаргин зауважив, що "жодних надзвичайних пригод у живих кварталах не було", а інформацію про "пригоди" на військовому об’єкті перевіряють силові структури.

До речі, силові структури, схоже, вже дійсно встигли "перевірити", що ж відбувається у них на аеродромі – бо російське так зване "міноборони" вже висловило свою "офіційну" версію.

За цією легендою, у Саратовській області було збито "український безпілотник" на малій висоті на підльоті до аеродрому "Енгельс", і в результаті "падіння уламків" троє російських військових, що знаходилися на аеродромі, отримали "смертельні поранення", водночас "авіатехніка пошкоджень не отримала".

Але, судячи з того, наскільки потужним за звуком був вибух, нас, схоже, чекають нові новини з аеродрому "Енгельс". Тим паче, що SAR-знімки з супутника Sentinel демонструють наявність на аеродромі літаків, які майже не переміщували з 21 грудня.

Читайте також: РФ вперше у бойових умовах втратила Ту-95 - супутникові знімки авіабази "Енгельс"