xcounter
#

​Корея намагається продати Британії свою САУ K9 Thunder: у Hanwha Defense готові на всі умови

Корейська К9 стоїть на озброєнні шести країн світу
Корейська К9 стоїть на озброєнні шести країн світу
3563

Hanwha Defense пропонує свою САУ K9 на заміну AS90 у рамках програми Mobile Fires Platform

Корейська оборонна компанія Hanwha Defense повідомила про початок переговорів з британськими партнерами про продаж своєї САУ K9 Thunder.

Тобто Корея офіційно вступила у перегони за замовлення на 116 самохідних артсистем для армії Великобританії у рамках програми Mobile Fires Platform із заміни САУ AS90.

Читайте також: Поки чекаємо на перший дивізіон "Нептуна": Китай показує, як можна уражати цілі на морі за допомогою РЗСВ
K9 Thunder
K9 Thunder прийнята на озброєння арміє Кореї у 1999 році

Враховуючи те, що британське міноборони відправить своїх військових спостерігати за порівняльними випробуваннями колісних САУ у США, корейська компанія, судячи з усього, готова на максимально вигідні для Лондона умови.

AS90
AS90 армії Великобританії

В першу чергу, Hanwha Defense оголосила, що готова передати технології та локалізувати виробництво K9 у Великобританії. Цей крок є більш ніж стратегічним, враховуючи те, що це якісно вплине на шанси перемогти британську BAE Systems, яка просуває свою колісну САУ Archer.

Водночас для корейської компанії саме такий шлях дозволив отримати контракти з Індією, Австралією та Туреччиною.

Що більше, компанія готова модернізувати K9 та встановити на САУ автомат заряджання, що є одним з головних побажань британських військових. Цікаво, що плани про автоматизацію заряджання у своїй САУ Hanwha Defense оголосила ще минулого року, проте не назвало строки виконання цих робіт.

Проте враховуючи те, що відбір пропозицій Лондон розпочне вже у 2022 році, а контракт має бути підписаний у 2025 році, то у корейських розробників залишилось не надто багато часу.

Особливо враховуючи те, що гіпотетичними конкурентами K9 вочевидь є Archer від BAE Systems, Caesar від Nexter та система AGM від Krauss-Maffei Wegmann, яку можливо встановити на шасі колісної бронемашини Boxer, який вже знаходиться на озброєнні британської армії.

Читайте також: У США майже вдвічі скоротять витрати на 155-мм артилерійські снаряди у 2022 році