xcounter
#

У США майже вдвічі скоротять витрати на 155-мм артилерійські снаряди у 2022 році

1704
У США майже вдвічі скоротять витрати на 155-мм артилерійські снаряди у 2022 році

Причина банальна – нестача бюджету

Армія США буде вимушена скоротити свої витрати на закупівлю 155-мм артилерійських снарядів. Про це повідомляє видання Defence Blog із посиланням на Inside Defense.

Згідно з інформацією, яку надає представник Армії США, витрати на закупівлю артилерійських снарядів у 2022 році зменшаться майже вдвічі.

Читайте також: Як стріляти швидше: у гру "посилити артилерію США" вступає п’ятірка з малого бізнесу
Артилерія США
155-мм боєприпасів у 2022 році буде менше

Так, якщо в 2021 фінансовому році на закупівлю 155-мм снарядів було виділено Конгресом 306,3 млн доларів, то у 2022 ця сума зменшиться до 174 млн доларів.

Наскільки кількісно скоротяться закупівлі 155-мм снарядів - американські військові не розкривають

Зазначається, що це рішення було прийнято саме через нестачу бюджету, а не через інші чинники, зокрема такі як вивід американських військ з Афганістану. Інших деталей щодо цього рішення не повідомляється.

Водночас армії різних країн наразі працюють над оновленням своїх артилерійських систем та підвищенням їхньої ролі на полі бою. Так, раніше Defense Express розповідав про те, як Бундесвер буде оновлювати артилерію.

Німеччина артилерія
Гусеничні САУ проти колісних та відмова від далекобійних гармат: як у Німеччині оновлюватимуть артилерію

І мова йде не тільки про створення нових зразків, а і про структурно-організаційні зміни. Наприклад, Бундесвер приглядається до колісних САУ та прогнозує зростання ролі ракетних систем, а ось від переходу на 60-каліберні гармати замість традиційних 52 - відмовились. Інші подробиці – в нашому матеріалі.

Читайте також: Артилерія буде бити на 155 км і навіть більше: Rheinmetall реалізує контракти та планує досягти нової дальності снарядів