xcounter
#

Артилерія буде бити на 155 км і навіть більше: Rheinmetall реалізує контракти та планує досягти нової дальності снарядів

10710
Артилерія буде бити на 155 км і навіть більше: Rheinmetall реалізує контракти та планує досягти нової дальності снарядів

Rheinmetall розповідає про чинні контракти компанії та подальші плани щодо дальності

Компанія Rheinmetall отримала від неназваної країни-члена НАТО контракт на постачання сучасних артилерійських боєприпасів.

Так, дочірня компанія Rheinmetall Denel Munition (Pty) Ltd. поставить декілька тисяч звичайних артилерійських снарядів і снарядів підвищеної дальності сімейства Assegai (Base Bleed і V-LAP), а також тактичні модульні заряди M92 Assegai.

Читайте також: Неймовірне з сюрпризами: нова далекобійна гармата армії США таки влучила у ціль на відстані у 70 км
155-мм снаряди
Сімейство артилерійських 155-мм снарядів Assegai

Поставки розпочалися у грудні 2020 року і повинні завершитися до травня 2021 року. Вартість замовлення становить близько 25 млн євро.

Тактичні модульні заряди серії Assegai призначені для стрільби артилерійськими снарядами зі 155-мм гармат. Ця система заряду адаптована до конкретних систем озброєнь і артилерійських снарядів для досягнення максимальної ефективності.

Гаубиця
Дальність у 155 км – чому б і ні?

Їх модульна конструкція спрощує логістику та роботу з самохідними артилерійськими установками. Модульний заряд знижує знос ствола, тим самим подовжуючи його термін служби. Також ці заряди забезпечують нижчий дульний спалах, завдяки чому противнику важче знайти артилерійську систему.

Разом з тим, у пресрелізі компанії щодо цього контракту є й інша цікава деталь. Там йдеться про те, що "завдяки нашому чинному портфелю продуктів і новим розробкам, ми хочемо запропонувати клієнтам повний спектр можливостей для непрямої вогневої підтримки й зберегти наше лідерство у технології артилерійських боєприпасів."

Коалиция-СВ гаубица
Нещодавно ми розповідали про те, що на кордон з Україною перекидається "далекобійна" російська артилерія. Детальніше про це – в матеріалі Defense Express

"Передусім це стосується наших нових розробок у галузі артилерійських снарядів, з якими ми прагнемо досягти нашої мети – дальності більш як 155 км", – стверджує Ян-Патрік Хельмсен, генеральний директор Rheinmetall Denel Munition.

Читайте також: ​Міноборони запропонувало випробувати САУ "Богдана" у найкоротші терміни