xcounter
#

​Міноборони запропонувало випробувати САУ "Богдана" у найкоротші терміни

САУ "Богдана" була вперше продемонстрована у 2018 році
САУ "Богдана" була вперше продемонстрована у 2018 році
16524

ЗСУ очікують на найшвидше завершення розробки вітчизняної колісної САУ

Міноборони запропонувало "Краматорському заводу важкого верстатобудування" розпочати випробування колісної САУ "Богдана" вже найближчим часом.

Мова йде про перший етап тестувань, так званих попередніх випробувань, які полягають в оцінці реальних можливостей озброєння та відповідності визначеним вимогам. Вони є необхідною умовою для проведення вже державних випробувань, після яких можливе прийняття зразка на озброєння та розгортання серійного виробництва.

Читайте також: Компанія Excalibur Army поставила Міноборони України нові 155 мм боєприпаси для проведення повного циклу випробувань САУ "Богдана"
САУ
САУ "Богдана" оснащена сучасною цифровою СУВ

Як стало відомо Defense Express, відповідне інформування з боку оборонного відомства днями було скеровано підприємству із запитом стосовно необхідної кількості розрахунків, а також бажаного місця проведення випробувань, з метою розміщення там необхідної кількості снарядів.

До того стало відомо про чіткий намір Міноборони отримати САУ "Богдана" вже найближчим часом. А також про постачання чеською компанією Excalibur Army нових 155 мм снарядів, включно із далекобійними уламково-фугасні снарядами з поліпшеною аеродинамікою і ведучим паском HE ERFB-ВВ.

HE ERFB-ВВ
Далекобійні уламково-фугасні снаряди з поліпшеною аеродинамікою і ведучим паском HE ERFB-ВВ - для України

Маємо зазначити, що САУ "Богдана" була вперше продемонстрована у липні 2018 року, проте за цей час дослідний зразок випробовували лише шляхом гідропострілів та інертними зарядами.

Після проведення всіх необхідних державних випробувань та прийняття "Богдани" на озброєння очікується розгортання її серійного виробництва, в першу чергу для оснащення артилерійських бригад Збройних Сил України.

Нагадаємо, що "Богдана" виконана у натівському 155-мм калібрі. Розробником декларується дальність пострілу до 40 км звичайним снарядом та до 60 км завдяки застосуванню активно-реактивного боєприпаса.

САУ
САУ "Богдана" з часу першої демонстрації отримало нове дульне гальмо

На "Богдані" очікується встановлення повноцінної цифрової системи керування вогнем та автомату заряджання. Водночас колісна САУ виконана на шасі КрАЗ-63221, що, враховуючи процедуру банкрутства підприємства, ймовірно, зумовить перенесення бойової частини на інше високопрохідне шасі.

Читайте також: "Коалиция-СВ": на кордон з Україною перекидається далекобійна російська артилерія