xcounter
#

Коли танки Leopard та іншу німецьку техніку будуть ремонтувати в Україні: у Rheinmetall назвали строки

2010
Leopard 2A4, фото — KNDS
Leopard 2A4, фото — KNDS

Питання ремонту західної техніки в Україні залишається актуальним хоча б тому, що це значно пришвидшить процеси відновлення пошкодженої зброї

Німецький оборонний концерн Rheinmetall вже до кінця цього літа планує створити в Україні ремонтний центр як для танків Leopard, так й іншої німецької техніки, яку Сили оборони України отримали у рамках оборонної допомоги. Таку інформацію розповів очільник німецького оборонного гіганта Армін Паппергер, розповідає видання Reuters.

За словами Паппергера, українські фахівці вже проходять відповідне навчання у Німеччині, а робота ремонтного центра має розпочатися після "літньої перерви". Як відзначається, такий ремонтний центр має допомогти зменшити час, необхідний на ремонт машин, які є на озброєнні українського війська.

Читайте також: Перші десять Leopard 1A5 від Німеччини передані Збройним Силам України

Які саме роботи буде виконувати такий ремонтний центр не повідомляється. Зі зрозумілих причин також не розкривається, де саме на території України він буде розташований.

Український Leopard 2A4 на ремонті в Польщі
Український Leopard 2A4 на ремонті в Польщі, фото — Маріуш Блащак

Нагадаємо, що питання ремонту танків Leopard 2, що є в активі України, певний час було "підвішеним у повітрі" — попри те, що машини мали ремонтувати у Польщі, місцева компанія PGZ, на думку оборонного відомства Німеччини, запросило аж надто високий цінник за свої послуги. Наприклад, вартість лише технічного огляду одного танка оцінювалася у 100 тисяч євро.

І хоча поляки вже взяли на ремонт перші Leopard 2A4 від ЗСУ, залишається актуальним питання ремонту інших версій танка, а також питання розбіжностей між Польщею та Німеччиною, суперечка яких щодо ремонту машин залишається актуальною.

Нагадаємо, що на початку липня очільник Rheinmetall Армін Паппергер також оголосив про те, що у доволі рекордні строки — протягом трьох місяців, тобто орієнтовно у жовтні — в Україні має з’явитися завод з виробництва бронетехніки, де передусім будуть виготовляти бронетранспортери Fuchs.

БТР Fuchs
БТР Fuchs, фото — Rheinmetall

Тоді ж Паппергер "найбільший у Німеччині виробник зброї буде навчати українців обслуговувати танки та іншу бронетехніку, вироблену на заводі".

Водночас, як раніше стверджував гендиректор німецького концерну у відповідь на погрози РФ, захищати такий завод будуть системами протиповітряної оборони виробництва Rheinmetall.

Читайте також: Просто об'їхати мінне поле: як у Німеччині інструктори Бундесверу радили робити екіпажам Leopard 2