xcounter
#

Якими будуть бойові машини майбутнього: у США показали концепти трьох машин NGCV

Якими будуть бойові машини майбутнього: у США показали концепти трьох машин NGCV
3649

Армія США створює нове сімейство бойових машин, які матимуть значну автономність та будуть працювати разом з робототехнікою на полі бою

Командування з розвитку бойових можливостей США (U.S. Army Combat Capabilities Development Command) представило нове зображення з концептами трьох перспективних бойових машин у рамках програми NGCV (Next Generation Combat Vehicle).

Ці машини мають стати частиною сімейства нових пілотованих і безпілотних платформ, які матимуть передові можливості для забезпечення постійної переваги над противником протягом десятків років.

NGCV
Концепти трьох бойових машин майбутнього

Майбутні платформи отримають високі летальні можливості завдяки високому рівню взаємодії з іншими родами військ. Підрозділи, оснащені бойовими машинами NGCV, зможуть ефективно маневрувати як на відкритій місцевості, так і в щільній міській забудові.

Пілотовані та роботизовані машини будуть призначені для маневрування в майбутній оперативній обстановці на вигідних позиціях для ведення ближнього бою та забезпечення вирішального удару при виконанні загальновійськових маневрів. Техніка NGCV повинна перевищувати сучасні можливості та одночасно мати перевагу над аналогічними системами противника.

боевой робот
Від США до Європи: естонський бойовий робот Type-X

Робототехніка, створена у рамках NGCV, має допомогти військовим двома шляхами. По-перше, вона буде виконувати рутинні чи небезпечні задачі, які можна автоматизувати й, таким чином, збільшить дистанцію між солдатами та загрозою. По-друге, автоматизація покращить логістику. Так, декілька операторів зможуть керувати групою машин забезпечення, тоді як зараз кожна машина потребує двох військових.

Як повідомлялося раніше, у рамках програми NGCV бойова машина отримає розвідувальний дрон та ракети з новою технологією захвату цілі, що тісно пов’язана з електронною архітектурою машини для швидкої геолокації та знищення цілей.

Беспилотник боевая машина
"Броня" буде з "очима на відстані"

Нещодавно Пентагон розповів про особливості нової автоматичної гармати XM913 Enhanced Bushmaster III, яка створюється і для машин наступного покоління у рамках програми NGCV CFT. Наразі ця гармата пройшла низку стаціонарних випробувань на полігонах, а в наступному, 2021 році, розпочнуться тестування під час руху на спеціальній платформі.

XM913 гармата
Знизу - XM913 та снаряди до неї

Зрештою, компанія Rheinmetall нещодавно опублікувала відео з випробувань нової 130-мм гладкоствольної гармати – вбивці російської "Армати", яка також може бути потенційним озброєнням для перспективної бойової машини нового покоління.

Очікується, що нові машини сімейства NGCV з’являться на полі бою вже з 2026 року.

Читайте також: Армія США переробить дизельні БМП Bradley на гібридні: для бою вже потрібні “бойові електрички”