xcounter
#

Які характеристики має нова розробка від "Української бронетехніки" під назвою Protector

21897
Роботизована платформа UGV Protector від "Української бронетехніки"
Роботизована платформа UGV Protector від "Української бронетехніки"

"Українська бронетехніка" на виставці у Польщі демонструє вже другу свою нову розробку, але цього разу - після бронеавтомобіля "Варта 2" у компанії показали власну роботизовану платформу

Компанія "Українська бронетехніка" на виставці MSPO-2024 у Кельце, що у Польщі, представила ще одну свою розробку - дистанційно керований наземний робот UGV Protector, деталі про цю платформу у компанії розповіли на своїй офіційній сторінці у Facebook.

Як відзначає генеральний директор компанії Владислав Бельбас, ця нова роботизована платформа створювалася з урахуванням передусім досвіду військових, які вже використовують безпосередньо на полі бою подібне озброєння.

Читайте також: "Українська бронетехніка" передала Нацгвардії партію своїх нових машин з РЕБ
UGV Protector Українська бронетехніка
UGV Protector від "Української бронетехніки" на виставці MSPO

"Цей робот створений для підвищення безпеки та оперативної ефективності військовослужбовців на полі бою", - відзначив очільник "Української бронетехніки", зауваживши, що ідеологією для створення платформи Protector стало "безпечне виконання небезпечних місій".

Бельбас наголошує, що передусім UGV Protector позиціюється як логістична платформа, але це не виключає, що вона може використовуватися й для інших завдань - проведення розвідки, перевезення та запуску інших безпілотних платформ тощо.

Крім того, Protector можна перетворити й на повноцінну бойову одиницю - як приклад компанія демонструє цю платформу зі встановленими на неї різними бойовими модулями, зокрема й з пусковими установками протитанкових ракетних комплексів. Крім того, на зображеннях також можна побачити оснащення платформи системою РЕБ.

В "Українській бронетехніці" відзначають, що перевагою роботизованої платформи UGV Protector є можливість швидкого виробництва та невисока вартість такого озброєння.

Дальність зв’язку з оператором заявлена у понад 15 км, є можливість використання дрона-ретранслятора. Як і "Варта 2", UGV Protector інтегрований у систему ситуаційної обізнаності ICoMWare.

Щодо інших тактико-технічних характеристик роботизованої платформи від "Української бронетехніки", то відомо, що повна маса UGV Protector становить 4000 кг, її максимальна швидкість - 60 км/год, мінімальна маневрова - 5 км/год. Оснащений дизельним двигуном потужністю 190 к.с., витрата палива - 12 л на 100 км, місткість паливного бака становить 76 л. Балістичний захист відповідає рівню Stanag 4569 level 1.

За розмірами платформа має довжину у 5200 мм, ширину - 1870 мм та висоту в 1450 мм. Дорожній просвіт - 235 мм.

За прохідністю показники наступні - максимальний кут підйому становить 30°, максимальний кут крену - 25°. Висота подолання вертикальної стіни - 235 мм, глибина подолання броду - 0,5 м.

Нагадаємо, раніше Defense Express розповідав, що "Українська бронетехніка" на виставці MSPO у Польщі представила свою нову бойову броньовану колісну машину "Варта 2".

Читайте також: "Українська бронетехніка" налагоджує роботу із компаніями США і Туреччини для ремонту техніки ЗСУ