xcounter
#

"Українська бронетехніка" налагоджує роботу із компаніями США і Туреччини для ремонту техніки ЗСУ

4398
Бронеавтомобіль "Новатор" з модулем "ТАВРІЯ-14,5", фото - прес-служба "Української бронетехніки"
Бронеавтомобіль "Новатор" з модулем "ТАВРІЯ-14,5", фото - прес-служба "Української бронетехніки"

Які взагалі умови потрібні для того, щоб така кооперація для нашого війська розвивалась ще краще

З другої половини 2023 року компанії-виробники техніки, яка уже була передана для ЗСУ, активно працюють над тим, щоб налагодити співпрацю із підприємствами в структурі державного "Укроборонпрому" або із приватними компаніями українського ОПК. В такому процесі зокрема бере участь компанія "Українська бронетехніка", котра долучається до роботи із американськими і турецькими виробниками.

Про це генеральний директор "Української бронетехніки" Владислав Бельбас розповів в інтерв’ю директорові інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергієві Згурцеві, що відбулось в рамках спільного проекту з телеканалом "Еспресо".

Читайте також: Цифровий пілот для дронів і навіть F-16 - розробник розповів про плани на 2025 рік

"Налагодження логістичного забезпечення ремонтів та сервісного обслуговування техніки, яка використовується Силами Оборони України, має важливий вплив на боєздатність армії.

Починаючи з другої половини 2023 року багато виробників працюють над тим, аби залучити місцеві компанії чи то приватного сектору, чи то "Укроборонпрому", для створення спільних підприємств по організації сервісного обслуговування та поставки запасних частин. Наша компанія в тому числі долучається до такої роботи і з американськими компаніями і з турецькими компаніями. Такий процес іде", - зазначив Владислав Бельбас.

Він також додав, що позитивний вплив на налагодження такої співпраці дають оборонні форуми, котрі проводить Мінстратегпром. Бо такі майданчики як форма комунікації з українськими виробниками все ж дають певне розуміння західним партнерам, з ким вони можуть працювати в Україні. Для такої кооперації нашим оборонним підприємствам "треба мати певні компетентності, виробничі спроможності, треба мати навчений персонал, треба бути готовим інвестувати в спеціальне обладнання, інструменти, приміщення".

САУ "Богдана" з механізацією заряджання, фото ілюстративне

Водночас, очільник "Української бронетехніки" також наголосив і на тому, що для покращення налагодження співпраці між вітчизняними та іноземними виробниками треба зменшувати забюрократизованість процесів та давати більше простору для прямої комунікації між компанії. Оскільки це неодмінно дасть свій позитивний результат, який проявиться з усіх сторін.

"Сегмент ремонту та обслуговування закордонної техніки цікавий для вітчизняних виробників, оскільки це дасть можливість ознайомитися з тими технологіями та досвідом експлуатації, який є у іноземних партнерів", - наголосив Владислав Бельбас.

Раніше Defense Express писав про те, які умови треба, щоб наші виробники змогли робити більше зброї, або ж чому тут ключ лежить скоріше в регуляторній, аніж у фінансовій площині.

Читайте також: Німецька Rheinmetall будує ще один завод в Угорщині, який буде гібридним