xcounter
#

"Українська бронетехніка" показала свою нову бойову броньовану колісну машину

11276
Нова бронемашина "Варта-2" від "Української бронетехніки"
Нова бронемашина "Варта-2" від "Української бронетехніки"

Українська компанія на виставці у Польщі представила бронеавтомобіль "Варта 2", який є абсолютно новою машиною

Компанія "Українська бронетехніка" на своїй офіційній сторінці у Facebook розповідає, що на оборонній виставці MSPO-2024, яка проходить у Кельце, що в Польщі, представила свою нову бойову броньовану колісну машину під назвою "Варта 2".

Бронеавтомобіль створено на базі шасі Base, повна маса машини становить 14 тонн. "Завдяки незалежній підвісці та системі CTIS, "Варта 2" здатна розвивати високу швидкість [110 км/год] та долати перешкоди", - йдеться у повідомленні компанії.

Читайте також: "Українська бронетехніка" поставила першу партію машин "Новатор-2" з РЕБ для Нацгвардії
"Варта 2"

Новий бронеавтомобіль отримав двигун Cummins ISB 6.7 потужністю 360 к.с. та автоматичну трансмісію Allison 3200SP. Кліренс становить 400 мм.

Як наголошує генеральний директор компанії Владислав Бельбас, "Варта 2" - це абсолютно нова машина, створена з урахуванням досвіду компанії, а також потреб військових та сучасних умов бойових дій". Новий бронеавтомобіль отримав покращений балістичний та протимінний захист рівня STANAG 3a/3b.

Машина має амортизуючі протимінні сидіння з п'ятиочковими ременями безпеки, а також захищене підвісне днище на тросах, завдяки якому також зменшується ризик пошкодження та травмування екіпажу. "Варта 2" може перевозити до 10 членів екіпажу.

"Варта 2" озброєна бойовим модулем "Січ" з 30-мм автоматичною гарматою. Також машина оснащена інтегрованою системою фільтрації повітря для захисту від хімічних та біологічних загроз.

"Варта 2"

Нагадаємо, що у листопаді 2023 року в "Українській бронетехніці" розповідали, що працюють над створенням машини на заміну бронеавтомобіля "Варта" без білоруських комплектуючих (нагадаємо, що він був створений на шасі МАЗ).

Також минулого року компанія представила оновлену 10-місну версію свого іншого бронеавтомобіля, "Новатора" - у серпні Defense Express розповідав про те, що "Українська бронетехніка" передала Нацгвардії партію своїх нових машин з РЕБ.

Читайте також: "Українська бронетехніка" налагоджує роботу із компаніями США і Туреччини для ремонту техніки ЗСУ