xcounter
#

"Українська бронетехніка" поставила першу партію машин "Новатор-2" з РЕБ для Нацгвардії

17850
"Українська бронетехніка" поставила першу партію машин "Новатор-2" з РЕБ для Нацгвардії

Нацгвардійці повідомляють, що мають плани озброїти новими машинами "Новатор-2" кожну бойову бригаду служби

Компанія "Українська бронетехніка" передала Національній гвардії України першу партію нових броньованих автомобілів "Новатор-2" — про це йдеться в повідомленні компанії. Як наголосив гендиректор "Української бронетехніки" Владислав Бельбас, машина створювалася з урахуванням всіх побажань нацгвардійців, а випробування нової машини перед стартом серійного виробництва тривали майже рік.

Українська бронетехніка
Під час передачі першої партії бронеавтомобілей "Новатор-2" Національній гвардії України, фото — Українська бронетехніка

Він наголошує, що "Українська бронетехніка" стала першим з виробників, хто постачає броньовані автомобілі одразу з засобами радіоелектронної боротьби. "Ми сподіваємося на співпрацю та зворотний зв'язок від бойових підрозділів стосовно того, як машина проявляє себе в бойових умовах, щоб максимально покращувати її враховуючи реалії сучасної війни", — відзначає Бельбас.

Читайте також: "Українська бронетехніка" налагоджує роботу із компаніями США і Туреччини для ремонту техніки ЗСУ
Українська бронетехніка бронеавтомобіль
Скільки машин було передано у першій партії не повідомляється

Як заявив заступник командувача Нацгвардії Олександр Білоус, бронеавтомобіль "Новатор-2" був виготовлений на їхнє замовлення відповідно до потреб мати на озброєння бронеавтомобіль під бойову групу. "Такі автомобілі отримає кожна бойова бригада Нацгвардії", — стверджує Білоус.

Нагадаємо, новий 10-місний бронеавтомобіль "Новатор-2" був вперше представлений у вересні 2023 року на виставці MSPO у Польщі, машина створена на базі попередньої версії "Новатора" з урахуванням вимог сьогоднішнього поля бою.

бронеавтомобіль
Оновлений бронеавтомобіль "Новатор-2"

Поява 10-місної версії, як ми вже відзначали, пояснюється саме потребою військових, хоча насправді "Новатор-2" вийшов не набагато більшим за п’ятимісну версію, довжина машини зросла всього на 10 см, а основні зміни в машині прийшлися на ту частину, яка була кузовом пікапа — її зашили бронею, встановили 5-сантиметрові вікна, додаткові крісла і люк в задній частині — як додаткову точку для ведення вогню, а також для евакуації. Більш детально про те, які є відмінності від попередньої версії, Defense Express розповідав в окремому матеріалі.

Крім того, нагадаємо, що вже у березні 2024 року проходили випробування оновленого бронеавтомобіля "Новатор-2" із бойовим дистанційно керованим вітчизняним модулем "ТАВРІЯ-14,5", виготовленим під 14,5-мм кулемет КПВТ.

Бронеавтомобіль
Бронеавтомобіль "Новатор" з модулем "ТАВРІЯ-14,5", фото - прес-служба "Української бронетехніки"

Також раніше ми розповідали, що Машини "Української бронетехніки" отримають купольні системи РЕБ для захисту від дронів.

Читайте також: "Українська бронетехніка" збільшила поставки 122-мм снарядів до САУ "Гвоздика і Д-30 ЗСУ