xcounter
#

Машини "Української бронетехніки" отримають купольні системи РЕБ для захисту від дронів

9680
Оновлений бронеавтомобіль "Новатор", фото — "Українська бронетехніка"
Оновлений бронеавтомобіль "Новатор", фото — "Українська бронетехніка"

Додаткові засоби захисту бронетехніки від такої загрози, як FPV-дронів, сьогодні надактуальне питання

"Українська бронетехніка" працює над постачанням і випробуванням декількох систем радіоелектронної боротьби купольного типу для захисту своїх бронеавтомобілів від такої загрози, як дрони. Про це генеральний директор компанії Владислав Бельбас розповів в інтерв’ю виданню "Військовий кур’єр".

Як уточнили в компанії в коментарі Defense Express, йдеться як про західні зразки систем РЕБ, так і про ймовірність оснащення бронеавтомобілів системами від українських виробників, зокрема від компанії Kvertus.

Читайте також: Оновлений "Новатор" від "Української бронетехніки" у деталях та подробицях від розробника

На відео з 20:53

Говорячи про купольні РЕБ, Бельбас наголошує ще на ось такому нюансі — що сьогодні реалізацію таких ініціативних проєктів [самостійно створювати РЕБ для власних автомобілів] значно ускладнює система закупівель озброєння.

"Наша система закупівель озброєння не дозволяє нам це зробити в ініціативному порядку, оскільки це інші війська, це радіоелектронна розвідка, вона проводить випробування таких систем і рекомендує їхнє застосування. Ми робимо машину і нам говорять, що треба зробити роз’єм, вихід чи кріплення під ту чи іншу систему. Ми це [ймовірно, йдеться про вимоги до систем РЕБ] не визначаємо, це визначають інші роди військ, ніж ті, які замовляють автомобілі. Тому в цьому є складність", — пояснює Бельбас.

Тому сьогодні "Українська бронетехніка" працює над тим, щоб надати рекомендації замовникам та експлуатантам їхніх бронеавтомобілів щодо можливості постачання систем від сторонніх виробників для захисту техніки від такої загрози, як дрони.

Нагадаємо, що під час оборонної виставки IDEF 2023 "Українська бронетехніка" показала модифікацію свого бронеавтомобіля "Новатор" для перевезення 10 осіб, яка зокрема отримала посилений протимінний захист і доопрацьоване шасі, яке тепер витримує до 12 тонн навантаження.

Читайте також: В "Українській бронетехніці" розповіли про поставлену кількість мінометів, роботу над ППО та оновлену "Варту"