xcounter
#

"Українська бронетехніка" показала модифікований "Новатор": які оновлення отримала машина

3102
СБА "Новатор", фото — "Українська бронетехніка"
СБА "Новатор", фото — "Українська бронетехніка"

Компанія представила модифікований бронеавтомобіль "Новатор" на виставці у Польщі, після якої машина відправиться на держвипробування

Компанія "Українська бронетехніка" представила нову модифікацію свого спеціалізованого броньованого автомобіля "Новатор", яка увібрала у себе досвід експлуатації цієї машини українськими військовими на полі бою, розповідають у пресслужбі компанії.

Машина була представлена на оборонній виставці MSPO, що проходить з 5 по 8 вересня у місті Кельце, що у Польщі. Як відзначив директор компанії Владислав Бельбас, модифікований 10-місний "Новатор" — "максимально актуалізована, оновлена з урахуванням вимог часу версія" цієї машини.

Читайте також: "Українська бронетехніка" в 2023 році вже зробила понад 600 мінометів для ЗСУ
бронеавтомобіль "Новатор" "Українська бронетехніка"
Модифікований СБА "Новатор", фото — "Українська бронетехніка"

Головне завдання, яке вирішили конструктори під час модернізації машини — це збільшення максимального навантаження на базове шасі Ford, яке становить 8845 кг. Це питання розв’язали шляхом використання сучасної тоншої та твердішої броні, а також модернізації підвіски, стверджує Бельбас.

СБА
Модифікований СБА "Новатор", фото — "Українська бронетехніка"

Модифікований бронеавтомобіль "Новатор" отримав посилений протимінний захист. Також було збережено модульний принцип у будівництві машини, завдяки чому вона може бути адаптована для використання різних завдань на полі бою завдяки інтеграції відповідного озброєння та бойових модулів.

Як відзначається, на оборонній виставці у Польщі "Українська бронетехніка" демонструє дослідний зразок свого модифікованого бронеавтомобіля, який одразу після виставки проходитиме держвипробування.

Читайте також: "Українська бронетехніка" поставила ЗСУ перші кілька тисяч 122-мм снарядів до Д-30 та "Гвоздика"