xcounter
#

"Українська бронетехніка" в 2023 році вже зробила понад 600 мінометів для ЗСУ

3829
Міномет калібру 120-мм виробництва "Української бронетехніки", серпень 2023 року, фото – прес-служба компанії
Міномет калібру 120-мм виробництва "Української бронетехніки", серпень 2023 року, фото – прес-служба компанії

Мова про виробництво систем калібрів 60 мм, 82 мм та 120 мм на релокованих майданчиках за відновленими циклами

Компанія "Українська бронетехніка" змогла повністю відновити ланцюжок виробництва мінометів усіх калібрів та лише протягом 2023 року поставити для Сил оборони України понад 600 артсистем такого виду калібрів 60 мм, 82 мм та 120 мм. Відносно періоду до повномасштабного вторгнення РФ, виробництво й поставки такого виду зброї для наших військових вдалось збільшити суттєво.

"Ми постачаємо ці вироби різним силовим відомствам, як за державне фінансування, так і за кошти волонтерських організацій", - розповів генеральний директор ТОВ "Українська бронетехніка" Владислав Бельбас, слова якого прес-служба компанії цитує на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Німці у 80-х роках мали проект модернізації Leopard 1A6 "їздить і стріляє", який може зараз знадобитись ЗСУ
Міномет калібру 120-мм виробництва "Української бронетехніки", серпень 2023 року, фото – прес-служба компанії

Владислав Бельбас також розповідає, що компанія знайшла спосіб відновити цикл виробництва, провести кваліфікаційні випробування і запустити виробництво мінометів калібрів 60 мм, 82 мм та 120 мм попри те, що частина виробничих потужностей компанії на Сході країни була захоплена ворогом після початку повномасштабного вторгнення РФ.

Водночас, прес-служба "Української бронетехніки" наголошує, що компанія постійно перебуває на зв’язку з військовими, які експлуатують міномети їхнього виробництва. А для спрощення експлуатації цього озброєння компанія відзняла на відео необхідні інструкції щодо використання мінометів:

Нагадаємо, раніше Defense Express розповідав про те, що "Українська бронетехніка" вже поставила для ЗСУ перші кілька тисяч 122-мм снарядів до артсистем Д-30 та "Гвоздика".

Також ми писали про те, що "Українська бронетехніка" спільно з двома країнами-учасниками НАТО налагодила виробництво 120-мм мінометних пострілів для потреб Збройних Сил України.

Читайте також: Україна уклала важливі угоди з BAE Systems про виробництво легких гаубиць L119 і не тільки