xcounter
#

Гелікоптери Мі-24В у руках ЗСУ тепер б’ють рашистів ракетами Hydra-70, але є й інший цікавий варіант

6861
Ракети Hydra-70 під крилом українського Мі-24В
Ракети Hydra-70 під крилом українського Мі-24В

США ще у травні цього року офіційно оголосили про передачу ЗСУ ракет Hydra-70, тепер стало відомо, з якої техніки і ракетної установки ЗСУ випускають ці ракети по рашистах

Українські гелікоптери б’ють окупантів американськими ракетами Hydra-70 — на відео з цими ракетами на озброєнні Сил оборони України звернули увагу на порталі The War Zone.

На кадрах американські 70-мм ракети Hydra були помічені разом з одним з гелікоптерів Мі-24В, які Україна отримала від Чехії, про передачу яких стало відомо ще у травні 2022 року.

Читайте також: Нічна атака Shahed-136 по Україні демонструє загрозливу тенденцію й мова не про кількість

На опублікованому відео демонструється процес завантаження ракет в установку M261 (19-трубна версія), яка через адаптер прикріплена до пілона гелікоптера. Водночас поки невідомо, чи потрібні були ще якісь оновлення, щоб інтегрувати американські ракети для чеських гелікоптерів.

Щодо ракетної установки M261, якою озброєний український Мі-24В, то тут автори також відзначають таке — що крім некерованих ракет Hydra-70, вона також може запускати й високоточні APKWS II (модифіковані Hydra) з лазерним наведенням, які також є в активі українських військових. Втім, поки що також незрозуміло, чи використовується зараз така "комбінація" для ударів по рашистах.

APKWS
APKWS, фото ілюстративне

Стосовно ракет Hydra-70, які наші військові вже випускають по рашистах, то тут відзначається, що ЗСУ скоріш за все отримали типові некеровані ракети з уламково-фугасною бойовою частиною.

Чи маємо ми сьогодні на озброєнні ракети з іншими БЧ — наприклад, протитанковою чи протипіхотною з флешетами — наразі теж невідомо.

Нагадаємо, що про передачу ракет Hydra-70 Україні США оголосили в одному з пакетів оборонної допомоги у травні 2023 року, водночас у Fact Sheet on U.S. Security Assistance to Ukraine за 9 червня цього ж року йдеться про передачу понад 7000 таких ракет. Ракети можуть нищити цілі на відстані до 8 км.

Разом з Hydra-70 українські військові також використовують й інші американські некеровані авіаційні ракети, а саме Zuni (їх мали передати понад 6000 одиниць). Ними ПС ЗСУ б’ють окупантів зі своїх штурмовиків Су-25.

Читайте також: Західне ЗМІ показало виробництво українських ракет "Трембіта", які також будуть дурити російське ППО