xcounter
#

Західне ЗМІ показало виробництво українських ракет "Трембіта", які також будуть дурити російське ППО

23044
Тестування ракети, фото з Facebook-сторінки розробників "Трембіти"
Тестування ракети, фото з Facebook-сторінки розробників "Трембіти"

Українська ракета "Трембіта" може нищити цілі на відстані понад 140 км, а також бути "приманкою" для російських систем протиповітряної оборони

Французький телеканал France 24 в одному зі своїх сюжетів поспілкувався з фахівцями волонтерського конструкторського бюро PARS, які зокрема розповіли про один зі своїх проєктів, що втілюється за участі волонтерів з ГО "Відсіч" — ракети "Трембіта".

Як відзначив один з волонтерів з PARS на ім’я Сергій, ракету "Трембіта" можна буде використовувати і як дешеву хибну ціль, щоб подавити російські засоби протиповітряної оборони, виманивши їхні зенітні ракети, так і як ударний засіб.

Читайте також: Найцікавішим в морському дроні-камікадзе Magura V5 є система управління
ракета
Дальність дії ракети "Трембіта" — понад 140 км, фото — стоп-кадр з відео France24

Як раніше розповідали у PARS, для того, щоб ворог точно міг "вполювати" таку приманку, "Трембіта" має достатній Radar Cross-Section та помітний тепловий слід, щоб її могли побачити радари російської ППО.

ракета
Виробництво ракет "Трембіта", фото — стоп-кадр з відео France 24

"Залповий запуск по 20 і більше ракет дозволить долати ППО ворога та вражати цілі на достатній глибині", — стверджують розробники.

У бойовому варіанті, за словами Сергія, "ракети з боєголовками матимуть дорожчу електроніку, щоб вони могли точно уражати цілі". У цьому випадку бойова частина ракети становить 20 кг з термобаричним або комбінованим зарядом уламково-фугасної дії, при цьому споряджена вага ракети становить 100 кг.

Ракета позиціонується передусім як засіб знищення ворожих систем ППО, місць зосередження живої сили противника та складів з боєприпасами. Дальність такої ракети становить понад 140 км, швидкість — понад 400 км/год. Максимальна висота польоту — 2000 м, мінімальна — 30 м.

ракета Трембіта
Ракета "Трембіта", фото ілюстративне зі сторінки розробників

Однією з переваг цієї ракети розробники називають її пульсуючий повітряно-реактивний двигун (ПуПРД), як відзначають фахівці з PARS, такий вибір пояснюється тим, що цей двигун як простий у виробництві, так і надійний і не має жодної рухомої деталі.

Читайте також: У Міноборони лаконічно роз'яснили чому не замовляли дрони-камікадзе в "Укроборонпрому": їх просто не існує