xcounter
#

Чи можна переробити МіГ-29 під балістичну ракету, і скільки часу треба

9743
Застосування аеробалістичної ракети Rampage, ілюстративне зображення від Elbit Systems
Застосування аеробалістичної ракети Rampage, ілюстративне зображення від Elbit Systems

Першими відповідь на це шукатимуть індійські військові, але результати будуть актуальні й Україні

Міноборони Індії оголосило, що проведе інтеграцію своїх МіГ-29 під аеробалістичні ракети Rampage виробництва Ізраїлю.

В рамках таких робіт планується зокрема зробити спеціальний пілон для підвіски Rampage, що потім прикріплюватимуться під МіГ-29, і також – провести відповідний апгрейд бортового обладнання та програмного забезпечення, яке дозволить відстрілювати аеробалістичні ракети із винищувачів радянського виробництва.

Читайте також: Пакистан зробив ракети Ababeel та Shaheen-III, які не зможуть збити С-400 в Індії

Оборонне відомство Індії сподівається впоратись із роботами по інтеграції лише за 12 місяців. Передбачається, що при запуску із МіГ-29 дальність пуску Rampage складе орієнтовно 150 км, пише портал Janes.

Ізраїльська аеробалістична ракета Rampage та індійський МиГ-29К, 30 серпня 2023 року, джерело - Adithya Krishna Menon @AdithyaKM

Вперше происвої плани купити в Ізраїлю аеробалістичні ракети Rampage Індія заявила в грудні 2022 року, але тоді в якості можливого носія фігурували Су-30.

Втім, уже наприкінці серпня 2023 року було зроблено перший знімок, який підтверджував факт початку поставки ізраїльських Rampage для індійських збройних сил: ракету поряд з МиГ-29К було сфотографовано на авіабазі Ганга у місті Гоа, де базується льотно-випробувальна ескадрилья морської авіації ВМС Індії (Naval Flying Test Squadron).

Ще раз нагадаємо, що аеробалістична Rampage – по суті переробка балістичної ракети EXTRA калібру 306 мм від реактивної системи PULS на далекобійну ракету повітряного базування, яку спільно виконали Israel Aerospace Industries (IAI) та Elbit Systems.

Характеристики Rampage: довжина фюзеляжу – 4,7 метрів, стартова маса – 570 кг, зокрема маса БЧ – 150 кг. Спорядження бойової частини - уламково-фугасне спорядження, система наведення – комбінована, з використанням інерційної та супутникової навігації. В строю ізраїльських ВПС такі ракети відстрілюються із F-16.

Читайте також: Армія США так і не змогла відстріляти гіперзвукову ракету LHRW, і це повертає до важливого питання